Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pravo-na-zivot

Za zaštitu svakog ljudskog života - bez diskriminacije!

Cilj Hoda za život je svratiti pozornost na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da život čovjeka počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidanju života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije, poručuju iz inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

VIDEO Hod za život: Pravo na život izvan virtualnog svijeta bez iznimke

Hod za život, obitelj i Hrvatsku i ove se godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava. Taj se dan obilježava svake godine 10. prosinca, na dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.

PREDSJEDNICA GRABAR-KITAROVIĆ Ljudski život započinje začećem

"Za mene kao majku ljudski život počinje začećem. To mogu posvjedočiti – taj osjećaj kada vidite ultrazvuk, kada čujete otkucaje srca na dopleru, to se ne može opisati. U tom trenutku, i u prvoj i u drugoj trudnoći, rasplakala sam se od sreće. Kada čujete to srce koje kuca ispod vašeg srca shvatite da je to ljudsko biće", rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Hrvatski katolički radio.

Hod za život: Zašto ih smeta što dižemo glas za nerođene ljude

"Zašto ne hodate za sirotinju, za beskućnike, ljude šta odlaze u Irsku... - pitanja su koja se ne postavljaju nikome osim pro-liferima", upozoravaju iz splitskog dijela organizacije 'Hoda za život' koji će ove godine u Hrvatskoj u čak pet velikih gradova pozvati ljude da javno i glasno ponovno dadnu svoj glas 'za' život nerođenih.

Fra Josip Vlašić: Čuvajte život, molim vas

Novi zakon o pobačaju koji se priprema u Hrvatskoj, zastrašujući zakon o pobačaju potpisan u New Yorku koji abortus čini legalnim do 24. tjedna trudnoće (pa i kasnije ako je ugrožen život ili zdravlje žene) i sve ono o čemu se ovih dana vezano za život i smrt raspravlja, ali na krivom mjestu - na društvenim mrežama umjesto u javnoj raspravi, potaknuli su fra Josipa Vlašića da napiše objavu na svom Facebook profilu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja