Budi dio naše mreže

Brazilska zastupnica Christine Nogueira dos Reis Tonietto, članica Liberalne stranke (PL), pokrenula je 17. srpnja kampanju za molitvu krunice uživo na Instagramu “za Brazil i za život”.

/ dp

Biskup Fernando Rifan od Cedamuse i biskup Adair Jose Guimarães od Formose trebali bi sudjelovati u događaju uživo, kao i svećenici, umjetnici, intelektualci i katolički političari, piše CNA.

Poznata kao Chris Tonietto, kongresnica će do 3. kolovoza na svom Instagram računu prenijeti ukupno 14 prijenosa uživo, uvijek završavajući molitvom za nerođenu djecu.

Tonietto se na svom Instagram kanalu opisuje kao katolička odvjetnica, supruga i majka koja se zalaže za život i obitelj te se bori protiv pravosudnog aktivizma i korupcije.

U opisu profila stoji joj benediktinsko geslo “Ora et labora” te emotikon sklopljenih ruku u znak molitve.

“S obzirom na to da živimo užurbanim tempom i često naše vrijeme za molitvu padne u drugi plan, pokrenula sam inicijativu i pozvala brazilski narod da se ujedini u molitvi”, izjavila je Tonietto za ACI Digital.

Borba protiv kulture smrti

Ova će se molitvena inicijativa odvijati, kazala je Tonietto, u kontekstu vrlo ozbiljne prijetnje legalizacije pobačaja.

Za to se zalaže ljevičarska Stranka socijalizma i slobode (PSOL) koja od Saveznoga vrhovnog suda traži dekriminalizaciju pobačaja do 12 tjedana trudnoće.

“Od najveće važnosti je da kleknemo i zavapimo”, izjavila je Tonietto. Tijekom svakog prijenosa uživo molit će se ova molitva:

“Kralju vječnog života, uskrsli Gospodine, koji si pobijedio grijeh i smrt, ponizno padamo ničice pred Tvojom svemoći i milosrđem, mi, brazilski narod. Udostoji se ukloniti iz našeg naroda pošast pobačaja, to zlo koje predvodi Sotona kako bi uspostavio svoje kraljevstvo smrti. Neka Bezgrješna trijumfira u Zemlji Svetog Križa, neka vlada tvoje Bezgrješno Srce, kojemu posvećujemo Brazil i naše obitelji kako bi se uspostavilo Tvoje kraljevstvo života. Amen”

Zemlja Svetog križa inače je naziv koji su portugalski istraživači dali Brazilu u 16. stoljeću.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja