Budi dio naše mreže

Godine Gospodnje 2004. cijela župa sv. Jurja je posvećena Presvetom Srcu Isusovu. Svaka obitelj ima u svome domu spomen na tu posvetu, a to je slika Presvetoga Srca Isusova, i duboko vjerujem da svakodnevno svoja srca sjedinjuje sa srcem našega Otkupitelja.

/ dp

S posebnim pijetetom i kršćanskom radošću, prisjećamo se posvete svih naših obitelji i preko sada svetoga pape Ivana Pavla II. koji nam je tom prigodom podijelio svoj Apostolski blagoslov koji čuvamo na posebnom mjestu.

Kako bismo se pripremili za proslavu 20. obljetnice posvećenja, koju ćemo radosno proslaviti u mjesecu lipnju 2024., na svetkovinu Srca Isusova, naš hod kroz devet prvih petaka započet ćemo u mjesecu listopadu.

Svaki prvi petak bit će prilika za svetu ispovijed, slavit ćemo svetu misu, a nakon mise bit će euharistijsko klanjanje.

“Želio bih da svi zajedno, sve naše obitelji, sudjeluju u ovoj pobožnosti, a posebno da učimo djecu i mlade na koji se način aktivno živi vjera. Potrudimo se obnoviti naše predanje Presvetom Srcu Isusovu koje je sve ove godine bdjelo nad našim životima i obiteljima. Nastojmo svi zajedno dovesti svakog župljanina naše župe na ovu pobožnost kako bi zadobio posebne milosti”, istaknuo je župnik gornjostubičke župe vlč. Nikola Jurković.

Želio bih da svi zajedno, sve naše obitelji, sudjeluju u ovoj pobožnosti, a posebno da učimo djecu i mlade na koji se način aktivno živi vjera.

Ljubav prema Presvetomu Srcu Isusovu potiče i u našemu srcu želju i nastojanje da svoje srce uskladimo s njegovim Srcem. Time pobožnost Srcu Isusovu postaje najuzvišenija i najdjelotvornija škola kršćanskoga posvećenja i svetosti. To je ujedno i glavni plod te pobožnosti. Uz taj nadnaravni plod pobožnosti obvezao se Spasitelj da će štovatelje svoga Presvetog Srca obasuti i mnogim drugim nadnaravnim i naravnim milostima.

O njima govore ova »Obećanja Srca Isusova«. Isus ih je više puta i u raznim zgodama očitovao sv. Margareti Mariji, a ona ih je u svojim spisima zabilježila. Kasnije su ta obećanja sabrali pa ih nabrajaju obično dvanaest.

Iz njih proizlazi da Isus obećava onima koji budu štovali njegovo Presveto Srce ove duhovne i vremenite blagodati:

1. Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.

2. Unijet ću mir u njihove obitelji.

3. Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.

4. Bit ću im sigurno utočište za života, a osobito na času smrti.

5. Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate.

6. Grješnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa.

7. Mlake će duše postati revne.

8. Revne će se duše uzdići do velike savršenosti.

9. Blagoslovit ću i kuće u kojima bude izložena i čašćena slika moga Presvetoga Srca.

10. Svećenicima ću dati dar da taknu i najtvrdokornija srca.

11. Imena onih koji budu širili ovu pobožnost bit će upisana u mome Srcu i neće se nikada izbrisati.

12. Svima koji se budu pričestili na prvi petak tijekom devet mjeseci uzastopce, obećavam milost pokore na samrti: oni neće umrijeti u mojoj nemilosti ni bez sakramenata. Moje će im Srce biti sigurno utočište u posljednjemu času.

“Pred nama je prvi petak, 6. listopada,  kada ćemo zajedno započeti pobožnost posvećenu Srcu Isusovu. Sve još jednom pozivam i potičem da se odazovete, sudjelujete, motivirate te na poseban način širite pobožnost devet prvih petaka”, naglasio je vlč. Jurković.

Raspored pobožnosti:

17 sati – prilika za svetu ispovijed (bit će više svećenika)
17:45 – zlatna krunica
18 sati – sveta misa
18:30 – klanjanje

Slika Posvete koja se čuva u Obiteljima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja