Budi dio naše mreže

Kako bi pomogli ovoj ranjivoj skupini, salezijanci misionari pokrenuli su program Ti si kruh svagdašnji, koji je usmjeren na mnogu izrazito siromašnu, usamljenu ili napuštenu djecu.

/ mdj

„Inicijativa je to da se zaštiti djetinjstvo najosjetljivije djece koju don Boscovi salezijanci primaju u misije, da ih prati u najvažnijim godinama njihova života i da im svaki dan pruži osjećaj sigurnosti. Trenutno ima 75 djece i mladih u dobi od 5 do 24 godine, a svi dolaze iz mjesta i gradova oko Sunyanija“, naveli su misionari, donosi nedjelja.ba.

Akwaaba, što znači ‘dobrodošao’ na lokalnom jeziku, riječ je koja je pratila moj posjet Bosco Boys Homeu u Sunyaniju“, rekla je voditeljica projektnog ureda Marcella Mantovani koja je nedavno posjetila Salezijanski centar.

„U trenu sam bila okružena srećom i ljubavlju sve te djece i mladih svih dobi. Svatko od njih spreman je natjecati se za gostoprimstvo, svaki je spreman ponuditi osmijeh, stisak ruke, zagrljaj, a sve pod pogledom punog ljubavi don Charlesa, ravnatelja Centra“, dodala je.

Inače, Salezijanski dom skrbi o djeci i mladima koji su odmalena prisiljeni živjeti i odrastati na ulici. Žrtve su svih oblika nasilja i zlostavljanja te ih se iskorištava kroz sitnu trgovinu, uličnu prodaju, prostituciju, trgovinu drogom i krađu oružja. Cilj misionara je učiniti da se osjećaju dobro došli i voljeni te im pružiti priliku za obrazovanje koje im je siromaštvom uskraćeno.

Program je također aktivan u domovima don Boscovih salezijanaca u Mekanissi (Etiopija) i Namugongu (Uganda).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja