Budi dio naše mreže

Papinska misijska djela biskupije Dedza organizirala su ekološki projekt čiji je cilj bio zasaditi više od 10 000 stabala u sklopu programa „Djelo svetog djetinjstva” uz potporu Papinskih misijskih djela iz Slovačke.

/ ab

Učiti djecu ljubavi prema prirodi

Ravnatelj Papinskih misijskih djela u biskupiji Dedzi, vlč. Peter Madeya, ističe kako se ovaj projekt provodi da bi se djeci usadila ljubav prema prirodi, prenosi Vatican News.

Poziv pape Franje

„Širimo poziv pape Franje odaslan u njegovoj enciklici Laudato Si’ iz 2015. godine na način da ga usađujemo u duše onih koji definiraju budućnost Crkve, a to su djeca. Vjerujemo da će djeca, ukoliko zajedno s njima implementiramo koncept sadnje i njegovanja drveća, nastaviti biti usredotočeni na Gospodina koji se objavljuje u prirodi”, tvrdi vlč. Peter Madeya.

Sadnja se drveća održala uoči ovogodišnje nedjelje Bogojavljenja, a aktivnosti su provodili animatori programa „Djelo svetog djetinjstva” u zajedništvu s djecom.

Papinska misijska djela biskupije Dedza posadila su 7. siječnja oko župe Tsangano preko 10 000 stabala.

90% stopa preživljavanja stabala

„U projektu je sudjelovalo je oko 235 djece na tri različite lokacije u župi Tsangano. U našem je posjedu šuma od 4000 stabala koje smo prošle godine zasadili oko crkve u Bayani. Tijekom ove godine, 47 djece se brinulo o stablima. Uočena je pozitivna stopa preživljavanja stabala u Bayani, oko 90%. U crkvi u Muusu, 78 djece je uz pomoć animatora zasadilo 3000 stabala dok u crkvi u Tsanganu, njih 110 je posadilo 8000 stabala”, objašnjava vlč. Madeya.

Stabla su od tada predana brizi crkava koje će biti zadužene za njegovanje šumskih parcela. Kako bi se šuma zaštitila od ugroze, ljudske i životinjske, otvaraju se tri radna mjesta zaštitara šumskih posjeda.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja