Budi dio naše mreže

Ključna riječ: laudato-si

Brinemo li se za svoju Zemlju?

Sljedeće nedjelje, 24. svibnja, održat će se „Zajednička molitva za zemlju i čovječanstvo“ kojom će, na inicijativu Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, započeti posebna godina posvećena enciklici „Laudato si'“. U nedjelju se obilježava 5. godišnjica tog dokumenta pape Franje, posvećenog brizi o zajedničkom domu, i tijekom sljedećih godinu dana predviđeno je održavanje brojnih događanja na tu temu.

Što možemo učiniti za očuvanje Zemlje?

Nakon enciklike pape Franje "Laudato si – o brizi za zajednički dom", naš planet Zemlju, iz Zaklade Rhema pokrenuta je inicijativa za osnivanje Udruge za očuvanje planeta "I stvori Bog zemlju".

Projekt Caritasa Crne Gore za mjesec štednje energije u kućanstvu: "Zimi u svome domu ne nosite samo kratke rukave"

"Sat ili dva prije odlaska na spavanje smanjite grijanje prostorija u kojima boravite; prozore s južne strane vašega doma ne zaklanjajte; ne stavljajte zavjese ili namještaj preko radijatora" - neke su od uputa kojima Caritas Crne gore u sklopu projekta Laudato si` želi potaknuti na očuvanje okoline, ali i pozvati ljude na "ekološko obraćenje" i "novi stil života".

Izbjegavanjem kupovine nedjeljom poštuje se čovjek i obitelj

Hrvatsko katoličko sveučilište, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, potaknuti enciklikom pape Franje ''Laudato si'. O brizi za zajednički dom“, pozivaju sve na poštivanje svetosti nedjelje i na solidarnost s onima koji na taj dan moraju raditi.

Trebamo brinuti o našem zajedničkom domu!

Papa Franjo u enciklici "Laudato si'“ poziva na brigu o našem zajedničkom domu, a članovi Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži odlučili su te smjernice provesti u djelo. Trenutno je u tijeku "Mjesec poštivanja nedjelje“, koji traje do 31. siječnja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja