Budi dio naše mreže

Kratak promotivni film kojim žele informirati vjernike o sinodskom hodu, povjerenstvo Varaždinske biskupije snimat će u idućih nekoliko dana. Što snimaju, zašto i kad će film biti objavljen, saznajemo od vlč. Marka Domitera, tajnika varaždinskog biskupa.

/ Branimir Gubić

„Kad smo u studenome prošle godine započeli pripremati sinodski hod u biskupiji, ideja je bila da vjernike postupno informiramo o tom sinodskom hodu. Prvo smo krenuli svake nedjelje s molitvom za sinodu, potom smo za Božić dijelili vjernicima letke o sinodi, uputili smo svećenike o nekim općim smjernicama, imali smo susrete po dekanatima, napravili smo materijale za sinodska savjetovanja u župama tijekom korizme”, ispričao je vlč. Domiter.

Film, odnosno kratka informacija o susretima trebao bi ovih dana ugledati svjetlo dana. U njemu sudjeluju različiti predstavnici Božjega naroda. „Uz biskupa, svećenika, redovnika, redovnicu, tu je jedna obitelj, prvopričesnik, krizmanik, predstavnik romske zajednice, jedna osoba s invaliditetom, suradnica iz pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, jedna starija gospođa”, navodi.

„Priča je ta da se Božji narod okuplja i zajedno ide na put. Tim videom želimo ljude informirati o sinodskom hodu biskupije i pozvati ih na sudjelovanje”, istaknuo je tajnik biskupa Bože Radoša.

Snimanje započinje u srijedu 23. veljače. Iako su započeli prošle subote, omela ih je kiša. Izmolili su krunicu, počeli su snimati i kiša je stala. „U međuvremenu je došao Zlatko Dalić i nazočni su iskoristili mogućnost da se s njime fotografiraju”, svjedoči.

Na pitanje je li Zlatko Dalić statist na snimanju, vlč. Domiter kaže da su možda i uhvatili koji kadar s njim pa se možda i on pojavi u kratkom filmu.

Film, odnosno promotivni video rezultat je zajedničkih snaga više strana, ističe vlč. Domiter, a trebao bi ugledati svjetlo dana do početka korizme.

U Varaždinskoj biskupiji započelo je ispunjavanje online upitnika. To je prvi oblik sudjelovanja vjernika u sinodskom hodu, a može se ispuniti i ovdje. Upitnik bi se trebao u tiskanom obliku naći i po župama. Svi materijali nalaze se na mrežnoj stranice Varaždinske biskupije.

Za više informativnog i zanimljivog sadržaja u Varaždinskoj biskupiji, posjetite Facebook stranicu “I bit ćete mi svjedoci“.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja