Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-marko-domiter

HOLYWIN SLAVI 20. ROĐENDAN: Sveci koje igraš na sceni zauvijek ti ostaju zapisani u srcu

Holywin, projekt misinih bdijenja mladih na više od 55 mjesta u Domovini i izvan nje uoči svetkovine Svih svetih, bio je tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija u utorak, 31. listopada. Holywin ove godine slavi 20 rođendan, a o njemu je govorila voditeljica toga projekta u Zagrebu, scenaristica i redateljica Ivana Foretić, Margareta Pejić, dugogodišnja glumica zagrebačkog Holywina te vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

ARGUMENTI Crkva mladima može ponuditi jako puno!

Pastoralna ponuda za mlade Zagrebačke nadbiskupije te Varaždinske biskupije, nadolazeći križni putevi mladih, Svjetski dan mladih u srpnju i kolovozu u Lisabonu te ponuda i potražnja programa za mlade u Crkvi bila je tema Argumenata HKR-a 13. veljače.

U Varaždinskoj biskupiji održan drugi susret Temeljne formacije animatora

U Centru za mlade Varaždinske biskupije u Varaždinu od 25. do 27. studenoga održan je drugi vikend-susret Temeljne formacije animatora programa „Mladi za mlade“ na temu „Identitet animatora“. Program su vodili animatori instruktori zajedno s pomoćnim animatorima, a sudjelovalo je četrdesetak mladih Varaždinske biskupije.

FOTOREPORTAŽA Mladi iz Varaždina: Svi smo pozvani biti sveti, za to nas je Bog stvorio i zamislio

Mladi Varaždinske biskupije započeli su okupljanje u varaždinskoj katedrali na Bdijenje uoči svetkovine Svih svetih, u ponedjeljak, 31. listopada u večernjim satima. Nekoliko mladih prerušilo se u sveti bračni par Louisa i Marie-Zelie Martin, roditelje svete Male Terezije, sv. Angelu Merici, sv. Maksimilijana Kolbea, sv. Mariju Goretti, bl. Ivana Merza i sv. Vinka Paulskoga. Oni su mlade, koji su pristizali u katedralu, upoznavali sa svojim svetačkim životom, pitali ih o njihovoj svetosti i pozivali da im se pridruže na slavlju svetosti.

FOTO Hodočasnici Varaždinske biskupije na općoj audijenciji s papom Franjom

Petstotinjak hodočasnika iz Varaždinske biskupije uputilo se, u nedjelju 16. listopada 2022. na zahvalno hodočašće u Rim o 25. obljetnici Varaždinske biskupije. Dan je to kada je Ivan Pavao II. proglašen papom. On je i utemeljitelj Varaždinske biskupije i ovo hodočašće događa se upravo pod njegovom zaštitom. U srijedu, 19. listopada sudjelovali su na općoj audijenciji pape Franje koji ih je pozdravio s osobitom radošću.

FILM Priča je ta da se Božji narod okuplja i zajedno ide na put

Kratak promotivni film kojim žele informirati vjernike o sinodskom hodu, povjerenstvo za sinodski hod Varaždinske biskupije snimalo je proteklih nekoliko tjedana, a svjetlo dana ugledao je u petak 11. ožujka. Što se snimalo i zašto, saznali smo nedavno od vlč. Marka Domitera, tajnika varaždinskog biskupa.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja