Budi dio naše mreže

„Moja kći je kupila novu majicu – band Led Zepellin. Na njoj se nalaze dva crna tipa s rogovima upletena nekako da se jedva vidjelo. Upitao sam je: 'Ljubavi, vidiš li ti što ti se nalazi na majici?' Ona pogleda, ode i baci je u kontejner. Znači, sa zlom ne smiješ imati ni najmanjeg dodira u simbolima”, naglasio je Pervan.

/ bg

U organizaciji Udruge Teofil – alumnija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu održan je treći „Susret u Riječi“ – biblijski kružok za odrasle u duhu nove evangelizacije u utorak, 26. ožujka u dvorani Nadbiskupijskoga sjemeništa u Splitu. Tema Susreta bila je “Progovori njemak” iz Lukinog evanđelja. Predavač je bio fra Ante Vučković, a voditeljica Blanka Vlašić. Gost iznenađenja bio je Željko Pervan, a Susret je pjesmom animirao SKAC Bend Split. Pervan je govorio, između ostaloga, o obitelji, svetosti i čudima.

Blanka Vlašić ugostila je na „Susretu u Riječi“ u splitskom sjemeništu Željka Pervana, glumca, scenarista i stand-up komičara, koji je s proslavljenom atletičarkom razgovarao o vjeri i svom vjerskom životu. Ovo je treći „Susret u Riječi“, koji je Blanka Vlašić počela voditi jesenas i koji ima izuzetno dobar odjek, što najbolje potvrđuje prepuna dvorana Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, gdje se „Susret“ održava.

Blanka Vlašić i Željko Pervan / foto: Facebook: Susreti u Riječi

Blanka Vlašić i Željko Pervan razgovorali su o brojnim temama, među ostalima o evoluciji, čudima, ispovijedi, Mozartu, Hitleru, Dostojevskom, savjesti, patnji, obitelji, svetosti, itd.

“Kad su moje kćeri bile mlađe, dolaskom u njihovu sobu, vidio sam kako se sve tri mole.”

Razgovarajući o svetosti, Pervan je rekao kako je teško posvetiti se drugima, živjeti život za druge. Vlašić je upitala Pervana kako tu svetost živi u svojoj obitelji.

Radim na svetosti, istaknuo je Pervan: „Radim s četiri cure, kćerkama i ženom.”

„Volim svoju ženu s kojom živim 30 godina”, svjedoči Pervan govoreći o ljubavi i svetosti.

Željko Pervan / foto: Facebook: Susreti u Riječi

Blanka Vlašić je rekla kako su napasti prisutne svaki dan. Na to se nadovezao Pervan navodeći jedan primjer iz svoje obitelji.

„Moja kći je kupila novu majicu – band Led Zepellin. Na njoj se nalaze dva crna tipa s rogovima upletena nekako da se jedva vidjelo. Upitao sam je: ‘Ljubavi, vidiš li ti što ti se nalazi na majici?’ Ona pogleda, ode i baci je u kontejner. Znači, sa zlom ne smiješ imati ni najmanjeg dodira u simbolima”, posvjedočio je Pervan.

Vlašić je rekla kako 90 posto djece to ne bi učinilo, na što je Pervan rekao: „Važan je razgovor s djecom. Djeca su sveta. Glavna borba u svemiru je za mlade.”

Pervan je istaknuo kako puno razgovaraju u obitelji. „Kad su moje kćeri bile mlađe, dolaskom u njihovu sobu, vidio sam kako se sve tri mole. Nisam ja njih na to tjerao. Same su prionule uz ljubav i tako ‘naoružane’ krenule u svijet.”

Važno je postavljati si pitanja u životu. Odgovori nas samo zaustavljaju, istaknuo je Pervan.

Vlašić je upitala Pervana čita li Bibliju. Rekao je da voli čitati Novi Zavjet. Osvrnuo se na čuda i rekao da ih ne voli, tj. ne voli kada netko čudo postavlja kao dokaz za Boga. Govorio je i o Gospi koja svjetli u Međugorju. Radije je za šutnju. „Što je Marija radila? Je li ona govorila ili šutjela? Šutjela je i nosila u srcu.”

Željko Pervan / foto: Facebook: Susreti u Riječi

Vlašić je istaknula da ljudi previše traže izvanjska čuda, a da prava čuda ne znaju prepoznati u vlastitomu životu. „Čuda su u malim, svakodnevnim stvarima”, svjedoči naša poznata sportašica.

Puno tema je otvoreno u malo više od sata i pol. Cijeli „Susret u Riječi” pogledajte u dolje priloženom videu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja