Budi dio naše mreže

"To je nešto za moju dušu i gušt. O tome razmišljam već godinama. Osjećam da ne trebam žuriti i znam da će doći sve na svoje mjesto u pravo vrijeme", rekla je Blanka Vlašić.

/ im

Blanka Vlašić, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih atletičarki gostovala je u Podcast Inkubatoru i tom prilikom posvjedočila je kako je nakon završetka sportske karijere upisala teologiju i filozofiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. “To je nešto za moju dušu i gušt. O tome razmišljam već godinama. Osjećam da ne trebam žuriti i znam da će doći sve na svoje mjesto u pravo vrijeme”, rekla je Blanka Vlašić.

Nakon obraćenja koje je započelo 2013. godine, Blanka je danas praktična vjernica koja svjedoči svoju vjeru i snagu Kristove ljubavi i upravo je iz tog razloga upisala ovaj fakultet kako bi saznala još više o svojoj vjeri, kazala je.

Blanka Vlašić je prije godinu dana sudjelovala u molitvi krunice Hrvata svega svijeta i tom prilikom posvjedočila je: “Molitva krunice Hrvata svega svijeta za mene je bila posebno emotivno iskustvo. Moram priznati da prije nego što smo počeli moliti uopće nisam očekivala koja bujica osjećaja me očekuje. Kada sam kasnije promišljala o svemu, zaključila sam da to uopće nije čudno, jer Duh Sveti ne pozna prostorne granice. Zato pozdravljam ovu inicijativu patra Ike. Znam koliko mu je hrvatski narod na srcu, koliko stalno promišlja kako osnažiti naše zajedništvo i ovo je definitivno korak u pravom smjeru. Zato se nadam da ćemo i nakon ove pandemije nastaviti moliti zajedno. Budite radosni, šaljem svima puno pozdrava i Božji blagoslov gdje god se nalazili.”

Isto tako poznato je da je sa fra Antom Vučkovićem bila domaćica biblijsko-evangelizacijskog susreta za odrasle pod nazivom “Susret u Riječi”.

Cijeli intervju možete pogledati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja