Budi dio naše mreže

Blanka Vlašić donirala dres i tenisice za vatikansku humanitarnu akciju

"Čak i kroz sport možete svjedočiti svoju vjeru i ljepotu stvaranja", poručuje u video izjavi Blanka Vlašić.

/ hjb

“Sport je sastavni dio pokretanja zajedničkog druženja”, riječi su pape Franje, piše Giampaolo Mattei u L’Osservatore Romanu 14. srpnja. A da to nije samo lijepa metafora, već i vrlo konkretan stil života, svjedoče brojni sportaši iz cijelog svijeta i sudionici natjecanja “We Run Together” (www.charitystars.com/WeRunTogether). Tu je aukciju podržao i papa Franjo, i sam darujući neke predmete. Sav prihod s aukcije namijenjen je osoblju bolnica u Bergamu i Brescii, a ponajprije za pomoć oboljelima.

“U sportu postoje mnoga ‘čuda’ žena i muškaraca koji ustaju nakon padova. Ovo je presudan stav za život svakoga od nas”. U ekskluzivnom video svjedočenju za vatikanske medije izravno u srce teme ide skakačica u vis, Hrvatica Blanka Vlašić. Ovu osvajačicu četiri svjetske titule i brojnih drugih medalja možemo svrstati u sam vrh atletske ljestvice svih vremena. Vlašić ovim sudjelovanjem ponovno pokreće svoj sportski stil, koji kao aktivni sudionik promovira i u mnogim inicijativama u svojoj Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Blanka je za aukciju donirala potpisani dres nacionalnog tima i svoje povijesne skakačke tenisice koje je, kako kaže, “donirala kao simbol žrtvovanja za uspjeh u životu”. Nosila ih je kada je na Olimpijadi u Rio de Janeiru 2016. osvojila brončanu medalju.

Kako znamo, ova prvakinja uopće nije ni trebala biti tamo zbog jedne od svojih brojnih ozljeda. Ali učinila je sve što je mogla kako bi došla i skakala, što je na kraju završilo osvajanjem brončane medalje. “Čak i kroz sport možete svjedočiti svoju vjeru i ljepotu stvaranja”, zaključila je u video izjavi Blanka Vlašić.

Atletičari “kraljice sportova” glavni su sudionici šestog dijela aukcije “Trčimo zajedno” koju Athletica Vaticana provodi s udrugom Žuti plamen, Odjelom Papinskoga vijeća za kulturu za dijalog s nevjerujućima ‘Predvorje naroda’ i atletskom organizacijom Fidal Lazio, a slijedeći smjernice pape Franje: prikupiti sredstva za osoblje dvaju lombardskih bolnica, ali i svjedočiti solidarnost jednog sporta koji zaista uključuje sve pojedince. Aukcija za Blankine priloge i darove drugih atletičara nastavlja se do 24. srpnja.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja