Budi dio naše mreže

Zavjetni biciklistički maraton za beatifikaciju o. Ante Gabrića

"Zavjetna nakana maratona je što skorija beatifikacija o. Ante Gabrića", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu Drina Čavar predsjednica Misijske europske inicijative "Kristov stol".

/ fe

Misijska europska inicijativa “Kristov stol” organizira 1. Zavjetni biciklistički maraton od Metkovića – rodnog mjesta o. Ante Gabrića do Skopja – rodnog mjesta svete Majke Terezije; prigodom papina pohoda Skoplju 7. svibnja 2019, s nakanom za što skoriju beatifikaciju sluge Božjeg o. Ante Gabrića.

Naša sugovornica istaknula je kako je ideja nastala tijekom susreta u Vepricu s katedralnim župnikom iz Skopja don Davorom Topićem.

“Don Topić za brata ima svećenika isusovca, a znamo da je o. Gabrić bio Isusovac. Kako je sveta Majka Terezija iz Skoplja jednostavno smo povezali te dvije “slučajnosti” našeg susreta i spontano je nastala ideja o biciklijadi. Zanimljivo je da u trenutku kad smo organizirali datum biciklijade nismo znali da će papa Franjo pohoditi Makedoniju”, rekla je Čavar.

Suradnik i suorganizator biciklijade Don Davor Topić odgovorna je osoba za organizaciju susreta s papom.

Predsjednica inicijative “Kristov stol” naglasila je kako vjeruju da postoji mogućnost, kao što su u Rimu stjecajem okolnosti bili pozvani na susret od samog Svetog Oca, da i tamo razgovaraju s papom Franjom. “Naša temeljna nakana je da ovom gestom i poduhvatom malo ubrzamo proces beatifikacije o. Gabrića i papi damo do znanja koliko nam to znači”, rekla je.

Da je Božja providnost ključ svake organizacije pokazuje i to što će bicikliste cijelim putem pratiti gospodin Zvonimir Atletić.

“Zvonimir Atletić najpoznatiji je fotograf o. Gabrića i Majke Terezije”, rekla je Čavar i dodala da su mu se obratili u pripremi promidžbenih materijala za biciklijadu na što je Atletić reagirao s oduševljenjem i odlučio postati službenim fotografom maratona.

Geslo biciklijade “Siromaštvo – blago crkve” riječi su kardinala Franje Kuharića. Ovim maratonom obilježit će se obljetnica rođenja Franje Kuharića kao i 40. obljetnica dolaska sestara Majke Terezije u Zagreb i Hrvatsku.

Trasa prolaska je: Metković – Perast – Skadar – Tirana – Ohrid – Mavrovo – Skoplje.

 

 

 

 

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja