Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-majka-terezija

Sedam poticajnih izjava sv. Majke Terezije koje su nam danas potrebne!

"Učini nas dostojnim, Gospodine, da služimo ljudima u cijelom svijetu, koji žive i umiru u siromaštvu i gladi. Daj njima kroz naše ruke, njihov svakodnevni kruh, daj im mir i radost kroz našu ljubav punu razumijevanja", rekla je, između ostaloga, sv. Majka Terezija tijekom primanja Nobelove nagrade za mir, 10. prosinca 1979. u Oslu.

"S Marijom do Isusa" - načelo kojim se u svakodnevnom poslanju vodila sv. Majka Terezija

Sv. Majka Terezija doživjela je blizinu Blažene Djevice Marije u mističnim duhovnim iskustvima. Iako je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i euharistijska usmjerenost bila središte njezina života, brojne riječi i djela svjedoče i o okrenutosti prema Blaženoj Djevici Mariji. "S Marijom do Isusa" - to je bilo načelo kojim se u svakodnevnom poslanju i služenju vodila sv. Majka Terezija.

JEDNOSTAVNOST JE KLJUČ Započnite i vi dan kao Majka Terezija!

"U životu moramo tražiti ono što se prirodno uklapa u ritam našeg života", rekao je vlč. Gary Caster, svećenik biskupije Peoria (Illinois, SAD), te posvjedočio kako je, na poticaj sv. Majke Terezije, u svoj život unio jednu malu promjenu koja je bitno utjecala na njegov duhovni rast.

USUSRET "TRINAEST UTORAKA" Ovaj je svetoduški franjevac upoznao sv. Majku Tereziju!

"Plačem od radosti i danas zahvaljujem Majci Tereziji i ocu Anti Gabriću što su odlučili doći k nama na samu Cvjetnicu. Dočekali smo ih veličanstveno. Održali su svoje govore u župnoj crkvi i to je bio neizreciv doživljaj za cijelu zajednicu", rekao je fra Maksimilijan Herceg prošle godine na društvenim mrežama Župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu. Inače, ovaj je franjevac zaslužan i za širenje pobožnosti "Trinaest utoraka" sv. Antunu Padovanskom u Hrvatskoj.

Sv. Majka Terezija - Nobelovka mira

Na današnji dan prije 40 godina sv. Majka Terezija dobila je Nobelovu nagradu za mir te je novac od nagrade namijenila za izgradnju domova za one koji žive u bijedi, ponajviše za one koji boluju od gube. Don Kristë Gjergji, voditelj Albanske katoličke misije u Hrvatskoj za HKR je 7. studenoga, u povodu Dana Majke Terezije, naveo da je sv. Majka Terezija svojim radom svjedočila i pokazivala da smo svi djeca Božja.

Sveta Majka Terezija

Redovnica i utemeljiteljica Družbe sestara misionarki ljubavi. Izabrala je život služenja najsiromašnijima i postala sinonim za ljubav prema bližnjemu.

Stojim na vratima tvoga srca i kucam. Otvori mi jer Ja žeđam za tobom!

"Nemoj nikada sumnjati u Moje milosrđe, Moje prihvaćanje tebe takve kakva jesi, Moju želju da ti oprostim, Moju čežnju da te blagoslovim i živim Svoj život u tebi. Žeđam za tobom! Ako se osjećaš nebitnom u očima ovoga svijeta, to uopće nije važno. Za Mene ne postoji nitko važniji na ovome svijetu od tebe. Žeđam za tobom". Uronite u meditaciju "Žedan sam" svete Majke Terezije i budite blizu Gospodinu.

Prvi i jedini svećenik u Butanu - susret s Majkom Terezijom bio je presudan!

Sveta Majka Terezija rođena je 26. kolovoza 1910., a preminula je u Kalkuti 5. rujna 1997. godine. Katolička je svetica i redovnica albanskoga podrijetla te indijskog državljanstva. Povodom njezinog rođendana, donosimo svjedočanstvo Kinleyja Tsheringa koji je postao prvi isusovac u Kraljevini Butanu nakon što je sjedio pored Majke Terezije u avionu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja