Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-majka-terezija

Pet molitvi svete Majke Terezije za svaki dan

Premda je molitva vlastitim riječima, iz srca, Bogu najdraža, od svetaca uvijek možemo učiti kako trebamo moliti! Neka nam u tome pomogne i ovih pet izvanrednih molitvi svete Majke Terezije.

Molitva Majke Terezije: Gospodine, nauči me ljubiti

Nauči me ljubavi koja je uvijek strpljiva i ljubezna, nikada ljubomorna, preuzeta, egoistična i preosjetljivu, ljubavi koja nalazi radost u istini, uvijek spremna oprostiti, vjerovati, nadati se i podnositi, da bi na kraju kad se sve stvari rastoče i kada sve bude jasno ja mogla biti slab ali postojan odraz tvoje savršene ljubavi.

Zagrepčanka nakon susreta s Majkom Terezijom postala Misionarka ljubavi

Poziv i želju da postane časnom sestrom osjetila je u srcu tijekom gledanja filma o Majci Tereziji u zagrebačkoj katedrali. Bilo je to 1979. kada su grad Zagreb posjetili misionari p. Ante Gabrić i Majka Terezija. Tada je vidjela uživo Majku Tereziju i uočila njenu karizmatičnost. Ona je tada održala govor prisutnim vjernicima i ono što je s. Anđelku posebno privuklo bio je Božji dar kojim je Majka Terezija svojim riječima doticala srca drugih.

Molitva "ubogog" slikara: Snage mi daj jer ja sam samo jedan, mali ubogi slikar

Sveci su inspiracija mnogima. Nasljedujemo ih u duhovnom životu, a nerijetko su inspiracija umjetnicima, pogotovo slikarima. Jedan takav slikar, "ubogi" kako se nazvao u molitvi Majci Tereziji, dolazi iz Davora i na svom Facebook profilu podijelio je svoje umjetničko djelo uz dirljivu molitvu upućenu ovoj svetici koja ga je inspirala, odnosno nadahnula.

Deset savjeta Majke Terezije za radosniji život

Utemljiteljica družbe Misionarki ljubavi Majka Terezija preminula je 5. rujna 1997. godine. Blaženom je proglašena 2003., a svetom 2016. godine. Povodom njezinog blagdana prisjećamo se njezinih mudrih misli.

Majka Terezija: Najveći razarač ljubavi i mira je pobačaj

Danas slavimo svetu Majku Tereziju, redovnicu. Majka Terezija rođena je 26. kolovoza 1910. u Skopju u albanskoj obitelji Nikole i Drane, kao Agneza Gonxha Bojaxhiu. Svoj život posvetila je odbačenima u Indiji. Za svoj rad sa siromašnima dobila je i brojne nagrade, uključujući i Nobelovu nagradu za mir 1979. godine. Blaženom je proglašena 2003., a svetom 2016. godine.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja