Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-majka-terezija

O. ANTE GABRIĆ Pokopan s grudom hrvatske zemlje i bočicom vode iz Jadranskog mora

33. je obljetnica smrti Sluge Božjega oca Ante Gabrića. O. Ante Gabrić rođen je 28. veljače 1915. u Metkoviću te je kao „Misionar ljubavi“ i suradnik Majke Tereze, veliki dio svog života proveo upravo u Indiji, posebice u Maria Polli, Marijinom selu, gdje je djelovao i nesebično darivao svoju ljubav siromasima. Ondje je i umro 20. listopada 1988., a kao misionar je djelovao od 1938. do smrti, punih pedeset godina.

Pročitajte poruku koju je Majka Terezija uputila ženama o njihovoj jedinstvenosti, majčinstvu i ljubavi

"Bog je stvorio svakoga od nas, svako ljudsko biće, za veće stvari – da voli i da bude voljeno. No, zašto nas je Bog stvorio neke kao muškarce, a neke žene? Zato što žena daje jednu sliku Božje ljubavi, a muškarac drugu sliku te iste ljubavi. Oboje su stvoreni za ljubav, ali svako od njih na drukčiji način. Žena i muškarac dopunjuju jedno drugo i zajedno upućuju na Božju ljubav potpunije nego što to mogu učiniti sami", poručuje sv. Majka Terezija u pismu upućenom ženama.

Pet molitvi svete Majke Terezije za svaki dan

Premda je molitva vlastitim riječima, iz srca, Bogu najdraža, od svetaca uvijek možemo učiti kako trebamo moliti! Neka nam u tome pomogne i ovih pet izvanrednih molitvi svete Majke Terezije.

Molitva Majke Terezije: Gospodine, nauči me ljubiti

Nauči me ljubavi koja je uvijek strpljiva i ljubezna, nikada ljubomorna, preuzeta, egoistična i preosjetljivu, ljubavi koja nalazi radost u istini, uvijek spremna oprostiti, vjerovati, nadati se i podnositi, da bi na kraju kad se sve stvari rastoče i kada sve bude jasno ja mogla biti slab ali postojan odraz tvoje savršene ljubavi.

Zagrepčanka nakon susreta s Majkom Terezijom postala Misionarka ljubavi

Poziv i želju da postane časnom sestrom osjetila je u srcu tijekom gledanja filma o Majci Tereziji u zagrebačkoj katedrali. Bilo je to 1979. kada su grad Zagreb posjetili misionari p. Ante Gabrić i Majka Terezija. Tada je vidjela uživo Majku Tereziju i uočila njenu karizmatičnost. Ona je tada održala govor prisutnim vjernicima i ono što je s. Anđelku posebno privuklo bio je Božji dar kojim je Majka Terezija svojim riječima doticala srca drugih.

Molitva "ubogog" slikara: Snage mi daj jer ja sam samo jedan, mali ubogi slikar

Sveci su inspiracija mnogima. Nasljedujemo ih u duhovnom životu, a nerijetko su inspiracija umjetnicima, pogotovo slikarima. Jedan takav slikar, "ubogi" kako se nazvao u molitvi Majci Tereziji, dolazi iz Davora i na svom Facebook profilu podijelio je svoje umjetničko djelo uz dirljivu molitvu upućenu ovoj svetici koja ga je inspirala, odnosno nadahnula.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja