Budi dio naše mreže

Ključna riječ: o-ante-gabric

O. ANTE GABRIĆ Pokopan s grudom hrvatske zemlje i bočicom vode iz Jadranskog mora

33. je obljetnica smrti Sluge Božjega oca Ante Gabrića. O. Ante Gabrić rođen je 28. veljače 1915. u Metkoviću te je kao „Misionar ljubavi“ i suradnik Majke Tereze, veliki dio svog života proveo upravo u Indiji, posebice u Maria Polli, Marijinom selu, gdje je djelovao i nesebično darivao svoju ljubav siromasima. Ondje je i umro 20. listopada 1988., a kao misionar je djelovao od 1938. do smrti, punih pedeset godina.

O. ANTE GABRIĆ Naranča za bolesnu Magdalenu

U kutu, na istrošenoj rogožini, ležala je mala Magdalena. Zapitah je da li bi još što željela. Kao da se bojala reći. Onda potiho prošapće: „Jednu malu naranču.“ I onda je oborila oči... bojeći se da je previše tražila. Malo poslije opet otvori oči. Bolne oči, s blagim, prikrivenim podsmijehom kao da su molile da se ne ljutim na nju zbog ove molbe... „Malu naranču.“ No gdje ću je dobiti u ovom pustom kraju?!

Veličanstvena propovijed o. Ante Gabrića 1976. u Solinu: "Ako ti Isusa nemaš, kako ćeš ga dati? Ako ga ne daš, zašto si na svijet došao?"

"Bojiš li se ti priznati da si Isusov, stidiš li se ići u crkvu, stidiš li se ti primiti svetu pričest? Ako njega ne primiš gdje ti je život? Ako ti Isusa nemaš, kako ćeš ga dati? Ako ga ne daš, zašto si na svijet došao? Zašto si na svijet došao ako ti Boga ne možeš drugima dati?", upitao je vjernike u propovijedi o. Ante Gabrić u Gospinu prasvetištu u Solinu davne 1976. godine na obilježavanju tisućite godišnjice svetišta.

O. ANTE GABRIĆ Do susreta s ovim misionarem ljudi nisu ni znali da je moguće ljubiti kao što je on ljubio njih

32. je obljetnica smrti Sluge Božjega oca Ante Gabrića. O. Ante Gabrić rođen je 28. veljače 1915. u Metkoviću te je kao „Misionar ljubavi“ i suradnik Majke Tereze, veliki dio svog života proveo upravo u Indiji, posebice u Maria Polli, Marijinom selu, gdje je djelovao i nesebično darivao svoju ljubav siromasima. Ondje je i umro 20. listopada 1988., a kao misionar je djelovao od 1938. do smrti, punih pedeset godina.

Indijski svećenici u Splitu svjedočili o suživotu s misionarom o. Antom Gabrićem

Povodom obilježavanja 30 godina od smrti sluge Božjega o. Ante Gabrića, isusovca, misionara u Indiji, u utorak 20. studenoga u crkvi Presvetog Srca Isusova u Rezidenciji Družbe Isusove na splitskom Manušu, svoje svjedočanstvo o suživotu s ocem Gabrićem i posljednjim danima njegova života, te o svom djelovanju svjedočila su dvojica svećenika iz biskupije u kojoj je o. Ante Gabrić djelovao.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja