Budi dio naše mreže

Misijske Europske Inicijative su prigodom šeste obljetnice pontifikata pape Franje preko Apostolske nuncijature u Zagrebu Sv. Ocu uputili kratku video čestitku, u ime 11. biciklista i suradnika 1. Hrvatskog zavjetnog biciklističkog maratona do Rima od srca čestitajući Sv. Ocu uz kratki videozapis, kao podsjetnik na njihov susret 24. listopada u Vatikanu.

/ mp

Podsjetimo, na općoj audijenciji u srijedu 24. listopada papa Franjo posebno je pozdravio 11 biciklista sudionika 1. hrvatskoga zavjetnog biciklističkog maratona hrvatskih svetaca do Rima te ih poslije audijencije osobno pozvao na zajedničko slikanje i blagoslov njihovim obiteljima i cijelom narodu – uz podjelu papinskih krunica.

Projekt 1. hrvatskog zavjetnog biciklističkog maratona od Marije Bistrice do Rima odvijao se pod geslom “Za Rim spremni! Papi vjerni!”, uz 20. obljetnicu Stepinčeve beatifikacije, i s nakanom što skorije kanonizacije bl. Stepinca, kao i u spomen na 664. mučenika Crkve u Hrvata, prema Martirologiju XX. st, don Ante Bakovića, koji su mučeni i stradala pod komunističkim i drugim totalitarnim režimima XX. st., a odvijao se pod pokroviteljstvom vatikanskog Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i kardinala Petera Turksona te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog katoličkog radija.

Uz organizatoricu iz Kristova Stola Drinu Ćavar, u projektu je sudjelovalo je ukupno 11 biciklista: dvije biciklistice – iz Vinkovaca i Rijeke (Ana Knežević i Mira Kukolj), te devet biciklista, šest iz Splita (Mijo Špar, Matija Škiljo, Dubravko Markota, Frane Miro Dobrović, Duje Kanajet, Mario Grgat), dvojica iz Bjelovara (Goran Iličić i Ivica Gubo) i jedan iz Banje Luke (Miroslav Margetić).

Biciklisti su ukupno prešli više od 1100 km, dnevno ponekada i više od 150 km, putem vožnje svakodnevno moleći i sva četiri otajstva krunice, i druge molitve hrvatskim svecima i blaženicima, posebno usrdno svaki dana moleći za što skoriju kanonizaciju bl. kardinala Stepinca.

Biciklisti su krenuli iz Marije Bistrice u subotu 13. listopada uz blagoslov banjolučkog biskupa Franje Komarice. Krenuli su ispred karmelskog samostana bl. Alojzija Stepinca.Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa najavljuje novi biciklistički maraton, od Metkovića do Skoplja koji će se održati od 1. do 8. svibnja prigodom Papina pohoda Skoplju 7. svibnja, s nakanom što skorije beatifikacije o. Ante Gabrića i ciljem povezivanja Metkovića i Skoplja – rodnih gradova o. Gabrića i sv. Majke Terezije, pod geslom: “Siromaštvo – Blago Crkve”.

Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa najavila je i novi biciklistički maraton, od Metkovića do Skoplja koji će se održati od 1. do 8. svibnja prigodom Papina pohoda Skoplju 7. svibnja, s nakanom što skorije beatifikacije o. Ante Gabrića i ciljem povezivanja Metkovića i Skoplja – rodnih gradova o. Gabrića i sv. Majke Terezije, pod geslom: “Siromaštvo – Blago Crkve”.

Maratonom će se obilježiti i 100. godišnjica rođenja sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, te 40. godina dolaska sestara Majke Terezije – Misionarki ljubavi u Zagreb, i 40. godina dodjele Nobelove nagrade za mir sv. Majci Tereziji. Ideja je povezati rodna mjesta sluge Božjega o. Ante Gabrića – Metković, i sv. Majke Terezije – Skoplje. Trasa prolaska je: Metković – Perast – Skadar – Tirana – Ohrid – Mavrovo – Skoplje.

Detalje doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja