Budi dio naše mreže

U subotu, 6. svibnja zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražen Kutleša predslavio je slavlje Svete Potvrde na zagrebačkom Svetom Duhu za dvije župe koje vode franjevci konventualci: Sv. Antuna Padovanskoga i Sv. Maksimilijana Kolbea. Tom prigodom, Nadbiskup je po prvi puta posjetio i Caritas Župe sv. Antuna i Pučku kuhinju.

/ im

Voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović i koordinator volontera fra Vilček Novački upoznali su Nadbiskupa s poslanjem i djelovanjem Pučke kuhinje koja skoro 30 godina pomaže najpotrebitijima. Nadbiskup Kutleša pozdravio je djelatnike i volontere u Pučkoj kuhinji te im zaželio uspjeh i obilje Božjeg blagoslova. Bio je ovo prvi posjet zagrebačkog nadbiskupa prostorima Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Susretu su nazočili gvardijan Samostana Svetoga Duha fra Josip Petonjić i rektor Bazilike i župnik župe sv. Antuna Padovanskoga fra Ivan M. Lotar.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno pripremi 400 obroka za sve one koji su u potrebi nikada ne provjeravajući identitet braće i sestara koji dolaze po topli obrok, istaknuo je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje.

Susretu su nazočili gvardijan Samostana Svetoga Duha, fra Josip Petonjić i župnik župe i rektor bazilike Sv. Antuna Padovanskoga, fra Ivan M. Lotar te koordinator volontera, fra Vilček Novački.

Nakon posjeta Pučkoj kuhinji, Nadbiskup je podijelio sakrament Svete Potvrde 194 krizmanica i krizmanika koji pohađaju tri OŠ na području Župe: OŠ Pavleka Miškine, OŠ Medvedgrad i OŠ Ivana Cankara te nekoliko zagrebačkih privatnih osnovnih škola. Krizmi su nazočili fratri, vjeroučiteljice navedenih škola kao i suradnice i suradnici u katehezi.

Snimku cijeloga slavlja, kao i Nadbiskupovu homiliju, možete pogledati i poslušati na YouTube kanalu Bazilike.

Svečanu asistenciju vodili su odgajanici Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a pjevao je zbor „Tomislav Talan“ uz ravnanje dirigenta g. Matea Narančića i orguljsku pratnju g. Milana Hibšera.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja