Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-ivan-marija-lotar

FRA IVAN M. LOTAR Zrelo kršćanstvo teži za darivanjem, dijeljenjem

"Zrelo kršćanstvo teži za darivanjem, dijeljenjem. Ono se ne zatvara u vlastite potrebe, nego hrani sve oko sebe", poručio je rektor bazilike svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Ivan M. Lotar u promišljanju na 33. nedjelju kroz godinu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA IVAN M. LOTAR Smislenost Božje nelogičnosti

"Otvorimo se Gospodinovoj velikodušnosti, njegovoj širini i njegovim visinama, a napustimo svoje uskoće, svoje ishitrene zaključke i zaronimo u dubinu Oca koji voli svako svoje dijete jednako, posve jednako i svakoga, jednako tako, istovjetno čeka; strpljivo. Neka i naše srce poraste u sličnosti Ocu, Gospodaru, tati", poručuje rektor bazilike svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Ivan M. Lotar u promišljanju. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA IVAN M. LOTAR Bogu je stalo do nas i naše duše

"Bog se svakome daruje i to bezgranično, ograničen je samo naš um i usko naše srce kada smatra da se Boga da zauzdati, usidriti, ograničiti. Trebamo zavijeke naučiti: Bog je tu da nas odgaja, a ne mi njega; da nas vodi, a ne mi njega; da nas odgaja, vodi, usmjerava, blagoslivlja – to je dinamičan odnos ljubavi!", poručuje rektor bazilike svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Ivan M. Lotar. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Gdje "nestanu" djeca nakon Prve pričesti?

Kako možemo očekivati djecu na „drugoj“ pričesti, tj. na svetima misama nakon što se „odradi moranje“ tj. Prva Pričest, kada ta djeca sustavno gledaju licemjerje „roditelja šofera“ koji ih samo iskrcaju pred crkvama diljem našega Zagreba i odu? Nikako. Bilo bi to izrazito naivno.

Zagrebački nadbiskup posjetio Pučku kuhinju na Svetom Duhu

U subotu, 6. svibnja zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražen Kutleša predslavio je slavlje Svete Potvrde na zagrebačkom Svetom Duhu za dvije župe koje vode franjevci konventualci: Sv. Antuna Padovanskoga i Sv. Maksimilijana Kolbea. Tom prigodom, Nadbiskup je po prvi puta posjetio i Caritas Župe sv. Antuna i Pučku kuhinju.

Fra Ivan Lotar: Za vjernika, ali rekao bih bolje: za mudrog čovjeka ne postoje porazi

"Za vjernika, ali rekao bih bolje: za mudrog čovjeka ne postoje porazi. Postoje situacije koje mu manje ili više gode, odgovaraju. Porazi? Nikad. Sve je prilika za rastom, za iskustvom, za svetošću", poručio je župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu fra Ivan M. Lotar u povodu Nove godine na društvenim mrežama.

Blagoslovljen kamen temeljac za dogradnju Samostana sv. Klare u Zagrebu

U samostanskoj crkvi Samostana svete Klare Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu 18. prosinca održano je svečano euharistijsko slavlje koje je slavio mons. Zlatko Koren, kanonik i rektor zagrebačke katedrale, nakon kojega je u nazočnosti svećenika, franjevaca i vjernika blagoslovio gradilište i kamen temeljac za dogradnju Samostana svete Klare.

Fra Ivan Lotar: I ti danas odaberi dobro. Na tebi je

"Postoje zli ljudi. Nažalost. Oni koji mrze nas i zrak koji dišemo. Ništa im nismo trebali (ne)učiniti - dovoljno je naše postojanje. I čiji je to problem? Naš? Ne bih rekao. Što tko sije, to će i žeti - kaže Sveto Pismo", poručio je župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu fra Ivan M. Lotar na društvenim mrežama.

Vlč. Alojz Kovaček: Osobe s invaliditetom provociraju zdrave i žive s križem iz kojeg izvlače blagoslov za sebe i za one s kojima se susreću

Postoji li i u kojoj mjeri pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u našim biskupijama i župama? Treba li se pastoralna djelatnost sve više fokusirati na ciljane skupine vjernika? Otkad se i tko bavi ovim vidom pastorala? Je li on zahtjevan i tko ga može provoditi? Neka su od pitanja o kojima se govorilo u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 4. listopada, urednika i voditelja Branimira Gubića.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja