Budi dio naše mreže

Mladi Sisačke biskupije već tri tjedna neumorno volontiraju u Caritasu Sisačke biskupije u prostoru nekadašnjeg Uradi sam.

/ im

Iza nas je već više od tri tjedna otkako je područje Sisačke biskupije pogodio razoran potres. Neposredno nakon nemilog događaja, okupila se čitavo mnoštvo volontera dajući na raspolaganje svoje vrijeme i rad kako bi pomoć u što ranijem roku stigla do potrebitih.

Mladi Sisačke biskupije/Privatni album

Volonteri su uglavnom mladi Sisačke biskupije, časne sestre iz različitih redova, svećenici, branitelji i ostali ljudi dobre volje pristigli u Sisak od Vukovara do Dubrovnika. Osobito veseli izniman angažman mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji neumorno i bespogovorno rade od ranih jutarnji i kasnih večernjih sati. Iako je nekima od njih sada već krenula škola, i dalje volontiraju u dijelu dana kada nemaju nastavu.

Mladi Sisačke biskupije/Privatni album

Na pitanje jesu li iscrpljeni zbog svakodnevnog i cjelodnevnog volontiranja, volonteri jednoglasno odgovaraju kako nisu te da im volontiranje služi kao svojevrstan oblik terapije i oporavka od stresa i straha koji su i sami proživjeli, ali i činjenica da jedino međusobnim pomaganjem možemo osigurati ponovni opravak stradalog područja.

Mladi Sisačke biskupije/Privatni album

Osobito veseli i činjenica da je volontiranje izrodilo brojna nova prijateljstva koja će sigurno postati temeljem budućeg djelovanja Caritasa Sisačke biskupije i jamac daljnjeg širenja lanca dobrote i djelotvorne ljubavi.

Mladi Sisačke biskupije/Privatni album

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja