Budi dio naše mreže

Ključna riječ: volonteri

Budi volonter SHKM-a!

Za volontere na susretu mogu se prijaviti mladi između 18 i 30 godina, a za volontere u župi mogu se prijaviti mladi između 16 i 30 godina. Prijave su do 31. siječnja 2020., a svi mladi koji se prijavljuju trebaju biti s područja Zagrebačke nadbiskupije.

72 sata bez kompromisa - Prijavi se i volontiraj!

Započele su prijave za volontersku akciju "72 sata bez kompromisa" koja će se održavati tijekom tri dana, od 17. do 20. listopada, u 11 mjesta. Prema riječima Anamarije Malešević, voditeljice projekta "72 sata bez kompromisa" u Zagrebu, prijave su otvorene do 10. listopada ili do popunjavanja broja potrebnih volontera.

Traže se volonteri za dostojanstven život osoba s neizlječivim bolestima

"Jedna volonterka dobila je poziv usred noći. Zvala ju je gospođa kod koje je ona volontirala brinući o njezinom suprugu. Kada je suprug preminuo, gospođa je zavapila preko telefona volonterki i rekla da sada nema nikoga. Ona je zatim otišla kod gospođe u stan, zagrlila ju i plakala s njom", posvjedočila je o potrebi brige za drugoga u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Olivera Kapetanović, socijalna radnica Udruge La Verna.

Papa: Radost velikodušnog darivanja je indikator zdravlja kršćanina

Crkva, kao Majka sve svoje djece, osobito bolesnih, podsjeća nas da su velikodušne geste, poput one dobrog Samarijanca, najvjerodostojnije sredstvo evangelizacije. Briga za bolesnike zahtijeva profesionalnost i nježnost, izravne i jednostavne geste koje se slobodno daju, poručio je papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan bolesnika koji se slavi na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja