Budi dio naše mreže

U povodu Dana državnosti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svečanosti 27. lipnja na Pantovčaku, uručila je povelju Hrvatskom katoličkom radiju "za izniman doprinos razvoju visokih standarda novinarske struke, kršćanskih načela, otvorenosti suradnji i dijalogu u društvu te promicanju općega dobra u zajednici". Povelju je primio ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina u nazočnosti glavnog urednika HKM-a Siniše Kovačića i urednice vjerskog programa Tanje Maleš.

/ sk

 

Hrvatski katolički radio program emitira 24 sata na dan, a uz 20-tak vrsnih stalnozaposlenih novinara, urednika, voditelja, tehničara i montažera stvaraju ga i brojni vanjski suradnici. HKR je neprofitna radijska postaja s nacionalnom koncesijom. Osnivač i vlasnik radija je Hrvatska biskupska konferencija, a započeo je s emitiranjem programa 17. svibnja 1997. godine, kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić. Svojim signalom pokriva 95 % teritorija RH i pogranična područja susjednih zemalja.

Ravnatelj HKR-a mons. Fabijan Svalina izjavio je da je povelja znak da je Hrvatski katolički radio u posljednje vrijeme prepoznat u hrvatskome društvu. Pojasnio je da HKR služi prvenstveno evangelizacijskom djelovanju, ali obraća se i svim ljudima dobre volje kako bi se Radosna vijest proširila do svih onih koji bi je htjeli čuti.

„Priznanje je poticaj svima nama da se i dalje izgrađujemo i radimo na dobrobit i Crkve i hrvatskoga društva“, rekao je mons. Svalina i čestitao svim djelatnicima na zavidnom uspjehu i priznanju.

Dobitnik priznanja je i Kuća susreta Tabor iz Samobora čiji je voditelj fra Ivan Matić nakon svečanosti izjavio: „Drago mi je da je Predsjednica Republike prepoznala rad Kuće susreta Tabor. Kroz 22 godine Tabor je duhovno središte i mnogi koji dolaze mogu doživjeti duhovnu obnovu i preporod koji se događa kroz dugi niz godina. I u ovom trenutku kad se i Tabor obnavlja ovo je također poticaj da se nastavi s ovim radom i da ljudi uvijek dožive Tabor kao kuću duhovnih obnova, kao kuću susreta i da se nastavi rad koji traje 22 godine.“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja