Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tanja-males

Prva emisija "Što se događa u sakramentima?" obrazložila narav sakramenata

Što se događa u sakramentima? Odgovor na to pitanje nudimo subotom u novoj rubrici "Što se događa u sakramentima?" u kojoj gostuje mr. sc. vlč. Tomislav Hačko. Svećenik Zagrebačke nadbiskupije i liturgičar u ovoj nas emisiji vodi u detalje značenja i obreda sedam sakramenata, jer oni su "vidljivi znakovi nevidljive Božje milosti". Pročitajte naglaske prve emisije, koju uređuje i vodi Tanja Maleš.

Tanja Maleš: Posao katoličkih novinara javno je svjedočanstvo

Tanja Maleš, urednica vjerske redakcije Hrvatskog katoličkoga radija bila je gošća emisije "Agape" na radiopostaji Mir Međugorje. S fra Mariom Knezovićem razgovarala je o djetinjstvu, svjedočanstvu upoznavanja supruga, blagoslovu rada kao katolička novinarka, odnosu Crkve i medija, molitvi na trgovima i mnogim drugim temama.

Kako pobijediti depresiju?

Depresija je ozbiljna bolest. Kada govorimo o depresiji kao poremećaju koji se odnosi na bio-psiho-socijalnoj razini to je riječ o promijeni kemijskog sastava u mozgu, naglašeno je u emisiji HKR-a "S druge strane ogledala" u kojoj je 22. ožujka gostovala dr. sc. Anita Dučkić Sertić, logoterapeut i duhovni terapeut, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a.

Postoji li ispovijed koja više vrijedi?

Voditelj Kuće susreta „Tabor“ u Samoboru fra Ivan Matić, psiholog o. Mijo Nikić i župni vikar u Župi Uznesenja BDM u Remetama o. Zlatko Pletikosić gostovali su u četvrtak 23. veljače u HKR-ovoj emisiji „Argumenti“ o sakramentu ispovijedi. Urednica i voditeljica emisije bila je Tanja Maleš.

Kako životne probleme pretvoriti u izazov

Kako životne probleme pretvoriti u izazov? - pitanje je iz HKR-ove emisije 'Argumenata' u kojoj je u četvrtak naglašeno da je jedan od takvih pokušaja, bez tableta, Logoterapija - terapija smisla - koja traži dobro u čovjeku i nudi mu slobodu, izbor ali i odgovornost. Naše sugovornice su bile logoterapeutkinje Aleksandra Zoe Krušelj, Mirjana Džalto te s. Meri Muše, asistentica u logoterapiji.

S DRUGE STRANE OGLEDALA Kada suosjećamo jedni prema drugima tada vidimo lice Božje

Što od Isusa možemo naučiti o samima sebi? Kad u Bogu nalazimo ohrabrenje – „Bit će bolje” – je li to utjeha s pokrićem? Kako smo po Isusu „osuđeni na dobro”? Jesmo li trajno otvoreni učenju od Isusa ili smo dovoljni sami sebi? Što roditelji trebaju znati kako bi u odgoju izbjegli zamku da njihovo dijete bude narcisoidna osoba kad odraste? - neka su od pitanja na koje je odgovarao u srijedu 7. prosinca u emisiji "S druge strane ogledala", svećenik i psihoterapeut doc. dr. Josip Bošnjaković, predsjednik Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja (HRD BiOS).

S DRUGE STRANE OGLEDALA Roditelji su prvi model od kojih djeca uče bilo kakvu vrstu ponašanja

Svjedoci smo paradoksa: Mladi društvene mreže najčešće koriste u svrhu socijalizacije i komunikacije s vršnjacima. Ali s njima u stvarnom životu zapravo ne znaju komunicirati. Gdje je nastao problem? Koje se opasnosti kriju u življenju od „broja lajkova”? Kako na našu sliku o sebi utječe uspoređivanje s drugima? O ovim i drugim pitanjima u emisiji "S druge strane ogledala" govorila psihologinja s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Jelena Zadro, u srijedu, 30. studenog.

HALO VELEČASNI Što ako darujem novac ljudima u potrebi, a oni ga zloupotrijebe?

Zašto došašće počinje u različite datume u godini? Zašto neke zemlje nemaju mise zornice? Što ako darujem novac ljudima u potrebi, a oni ga zloupotrijebe? Na ova i druga pitanja u petak, 25. studenog u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik župe svetog Josipa s Trešnjevke.

S DRUGE STRANE OGLEDALA Zlostavljači su osobe koje su djeci vrlo bliske, odnosno, u koje djeca imaju povjerenje

Što se dogodi u zlostavljaču da u određenom trenutku nasrne na dijete? Može li se po određenim osobinama prepoznati da je netko pedofil? Koliko je opasno što se takve stvari događaju pod velom tajne, da roditelji to teško mogu otkriti? Kako roditelji mogu prepoznati da su im djeca izložena zlostavljanju – virtualnom i stvarnom, i kako mu pomoći da o tome govori? Neka su od pitanja na koje je odgovarao Tomislav Vurušić, savjetodavni terapeut i provoditelj psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji, u emisiji "S druge strane ogledala", u srijedu, 23. studenog. Trenutno radi u Caritasovoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te kao vanjski suradnik bračnog i obiteljskog savjetovališta i Ureda za obitelj Porečke i Pulske biskupije.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja