Budi dio naše mreže

I ove subote u emisiji „Došašće s Kingsicama“ pomagali smo drugima u suradnji s Hrvatskim Caritasom. Ovoga puta u središtu su bile obitelji čiji su domovi stradali u potresu, a kojim možete pomoći i vi pozivom na donacijski broj Hrvatskog Caritasa 060 90 10 i pomoći da budu korak bliže svojim domovima.

/ im

Nakon snažnog potresa koji je u ožujku ove godine pogodio Zagreb mnoge obitelji ostale su bez svojih domova. Uz korona pandemiju doživjeli su stres iseljenja iz svojih domova nakon što su njihove kuće jedno snježno jutro napukle u potresu, a čitave obitelji završile na cesti. Uz ostale institucije u našoj zemlji, žurno je reagirao i Hrvaski Caritas. Kontaktirane su sve župe koje su stradale u potresu te im je organizirana isporuka pomoći u dekama i hrani. S obzirom na epidemiološke mjere, u župama se nisu služile svete mise s vjernicima, zbog čega župni Caritasi nisu imali izvor financiranja te im je bila potrebna dodatna pomoć kojom bi se prikupila sredstva za potrebite unutar župa. U prvom valu pomoći prema župama sudjelovalo je 18 župa te se pomoć podijelila 896 obitelji. U drugom valu pomoglo se 23 župe te udruzi „Kap dobrote“, a pomoć je podijeljena 1588 obitelji. Tijekom travnja i svibnja djelatnici Caritasa zagrebačke nadbiskupije u dva navrata obišli su župe najteže stradale u potresu te je na temelju informacija od strane župnika i župnih Caritasa obišli smo i materijalno pomogli 96 najteže stradalih obitelji.

U emisiji „Došašće s Kingsicama“ ove subote prikupljali smo sredstva upravo za te obitelji. Mnoge od njih još uvijek žive u kontejnerima bez grijanja, mnoge još uvijek pokušavaju sanirati svoje domove iako su svi u nezahvalnoj financijskoj situaciji. Svi zajedno im možemo pomoći pozivom na broj Hrvatskog Caritasa 060 9010 kojim donirate 6,25 kn. Posjetiti možete i službene stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr i donirati iznos koji želite. Kako Hrvatski Caritas djeluje na terenu rekao nam je tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije g. Zvonko Erceg koji se telefonski uključio u emisiju i sve pozvao da ovoga Došašća pomognu kolikomogu.

A o zajedništvu i činjenju dobrih djela Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić u emisiji su govorile s voditeljem slavljenja molitvene zajednice mladih Božja Pobjeda Petrom Buljanom i Aleksandrom Šestak iz karitativnog projekta iste zajednice. Oni su posvjedočili o važnosti činjenja dobra u njihovim životima te predstavili karitativni projekt koji molitvena zajednica mladih Božja Pobjeda vodi kroz župni Caritas Župe Duha Svetoga u Zagrebu. Oboje su govorili i kako se pripremaju za Božić kroz Došašće te koliko je važan molitveni život u tome periodu, osobito čitanje Svetoga Pisma iz kojega je Petar Buljan osobito izdvojio Psalme. Sve to popratili smo pjesmama Božje pobjede jer Došašće predstavlja radost, iščekivanje, nadu, mir i ljubav, a ljubav se pokazuje onda kada je dajemo. Upravo zato darivanje i pomaganje drugome izaziva u nama jednu posebnu toplinu i ispunjenost srca jer činimo nešto što bi i Isus činio, činimo to nadahnuti Duhom Svetim. Zato pomozite i vi ovoga Došašća pozivom na donacijski broj Hrvatskog Caritasa kako bi mnoge obitelji u toplini svojih domova mogle dočekati Božić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja