Budi dio naše mreže

I ove subote u „Došašću s Kingsicama“ prikupljali smo za potrebite. Ovoga puta za Pučku kuhinju franjevaca na Svetome Duhu u Zagrebu koja brine za beskućnike, a u prikupljanju donacija Emini i Marijeti u studiju su se pridružile Djordjia Palić i Kornelija Palić Papafava.

/ im

U subotnjoj emisiji prikupljali smo sredstva za Pučku kuhinju franjevaca na Svetom Duhu u Zagrebu koja svakodnevno, osim nedjelje, priprema 400 obroka za ljude u potrebi. Fra Vladimir Vidović, ravnatelj Doma sv. Antuna i voditelj Pučke kuhinje, poručio je kako je potrebitih sve više te im je svaka pomoć dobro došla. Pomoći Pučkoj kuhinji može se novčanim donacijama i kroz volontiranje u pripremi i dijeljenju obroka.

Osim samog volontiranja pomoći možemo i kupnjom hrane na adventskoj drive-in kućici „Kod fratra“ koja inače svoje mjesto ima na Zrinjevcu, a ove je godine smještena ispod Pučke kuhinje na Svetome Duhu. Riječ je o akciji „obrok za obrok“. Naime kupnjom obroka na drive-in kućici doniramo obrok za drugog. A obroci su stvarno odlični jer riječ je o adventskoj kućici na kojoj možete kupiti sarme, kobasice, kuhano vino, topli čaj kao i franjevačko pivo „Santo“. Drive -in kućica otvorena je od 16 sati i na njoj, bez zadržavanja, možete kupiti svoj topao obrok te ga ujedno osigurati za drugoga. Gošće u emisiji bile su Djordjia Palić i Kornelija Palić Papafava koje uz Elizabetu i Mihaelu Karlu poznate kao sestre Palić na glazbenoj duhovnoj sceni. Razgovarale smo o njihovoj glazbenoj karijeri, o pripremama kroz Došašće, janjevačkim tradicijama te o važnosti činjenja dobra.

Ovaj Božić bit će nešto drugačiji kako nam svi govore, ali zapravo uvijek isti. Jer ono što je potrebno za Božić svima je dostupno, a to je maleno djetešce koje nas svih očekuje u skromnosti svoje štalice. U njoj nema lampica ni ukrasa, samo svijetlo. A ovoga Božića budimo to svijetlo i toplina jedni drugima jer upravo tako ćemo donijeti svijetlo Božića. A ono čekaju i naša braća i sestre koje svakog dana ne vidimo, ne primjećujemo, oni su na rubu društva, kako se kaže, ali za Isusa oni nisu na rubu oni su u središtu njegova srca, oni napušteni, siromašni, bez krova nad glavom, beskućnici.

Pomoći im možete i vi pozivom na broj Hrvatskog Caritasa 060 90 10 čime donirate 6,25 kn.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja