Budi dio naše mreže

"Za 1000 radosti" tradicionalni je nacionalni cjelogodišnji program Hrvatskog Caritasa namijenjen pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj. Ovoga došašća pripravimo svoja srca za Gospodina tako što ćemo pomoći našim bližnjima u potrebi. Saznajte kako možete sudjelovati u programima Hrvatskog Caritasa koje svake subote u 14 sati predstavljamo u emisiji "Došašće s Kingsicama".

/ mp

“Za 1000 radosti” program je Hrvatskog Caritasa koji se od 2003. godine provodi u čitavoj zemlji. U početku se odvijao u razdoblju od Nedjelje Krista Kralja  do Nedjelje krštenja Isusova, da bi potom prerastao u cjelogodišnji program. Posljednjih je godina Hrvatski Caritas putem nad/biskupijskih caritasa godišnje distribuirao prosječno 830.000 kn novčanih sredstava pomažući potrebitima. 

Kroz novu emisiju Hrvatskog katoličkog radija “Došašće s Kingsicama” katoličke influenserice Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić, zajedno s glazbenim gostom Zvonimirom Kalićem, predstavile su program “Za 1000 radosti” koji je do ovih godina postao poznat po tradicionalnoj prodaji božićnih drvca sa sadnicama na glavnom zagrebačkom trgu.

Nažalost, ove godine to neće biti moguće zbog mjera uzrokovanih koronavirusom. Međutim, u ovim posebnim okolnostima ovoga smo došašća kao vjernici još intenzivnije pozvani da se okrenemo svojim bližnjima i pomognemo koliko možemo. Pomoći može svatko od nas i kroz brojne programe Hrvatskog Caritasa od kojih smo ove subote izdvojili program “Za 1000 radosti” kojeg je u emisiji predstavio voditelj programa Boris Peterlin.

Ovogodišnji program Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti” obilježava potreba  da se u novim životnim okolnostima otkrije, posvijesti i naglasi važnost ljubavi za živote i odnose među pojedincima, ali i unutar zajednice. 

Razmišljajući o tim novim okolnostima iz Hrvatskog Caritasa poslali su ovogodišnju poruku “Za 1000 radosti”, a poruka glasi: Novo normalno je ono što je uvijek normalno, i što ni u kakvim okolnostima ne smijemo zaboraviti ili zanemariti – ljubav! Stoga: “Uvijek normalno – ljubav!”

Svatko od nas može se uključiti u program i pomoći potrebitim obiteljima pozivom na broj Hrvatskog Caritasa 060 9010 kojim se donira 6,25 kn.

Također na web stranici www.caritas.hr pod opcijom “Donacije” je izbornik u kojem je i program “za 1000 radosti”, a na kojemu se može odabrati iznos koji se želi donirati.

Korisnici pomoći prikupljene programom “Za 1000 radosti” – novca, robe i usluga – obitelji su u potrebi diljem Hrvatske. Pomoć prikupljena u sklopu programa distribuira se putem mreže (nad)biskupijskih caritasa: donacije roba i usluga vodeći se načelom ekonomičnosti (izbjegavajući transportne i logističke troškove) među najbližim ili donatoru najdostupnijim (nad)biskupijama, a novčane donacije u skladu s ključem HBK.

Pomozimo onima kojima je naša pomoć potrebna jer u bilo kojim novim životnim okolnostima ono što se nikada ne mijenja i ne gubi svoju vrijednost jest – ljubav.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja