Budi dio naše mreže

Tvrtka Bina-Istra koja financira, gradi i upravlja Istarskim Ipsilonom donirala je u utorak, 23. svibnja, 35 tisuća eura vrijedno kombi vozilo Peugeot Boxer Pučkoj kuhinji Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Donaciju je voditelju Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimiru Vidoviću uručio generalni direktor Bina-Istre Dario Silić.

/ dp

Fra Vladimir Vidović naglasio je vrijednost ove nesvakidašnje donacije. “Zaista sam zahvalan Bina-Istri na ovoj donaciji jer smo imali veliku potrebu za novim kombi vozilom ovoga tipa. Vozilo koje smo prije njega koristili dotrajalo je iz 2006. godine je, a prošlo je između 260.000 i 270.000 kilometara i pred raspadom je”, istaknuo je.

Našli su se u jednoj vrlo nezavidnoj situaciji, kaže fra Vladimir, no zahvaljujući razumijevanju Bina-Istre naišli su na “nesvakidašnju ljubav i pažnju prema svima nama, prema ovom karitativnom djelovanju na Svetome Duhu i prema svim korisnicima pučke kuhinje, koji svakodnevno dolaze i strpljivo čekaju u redu svoj obrok.”

Jedino što osjećam je jednu veliku, veliku, zahvalnost

“Jedino što osjećam je jednu veliku, veliku, zahvalnost”, poručio je fra Vladimir Vidović. Generalni direktor Bina-Istre Dario Silić kazao je kako je ova istarska tvrtka uključena u niz humanitarnih projekata jer se to uklapa u njihovu politiku održivog razvoja.

“Pomažemo jako puno. Osim u Puli i Rijeci i u Zagrebu”, rekao je direktor Silić i podsjetio da su nedavno pomogli i jednom svojom donacijom KBC-u Zagreb.

 Praktički svaki dan pripremaju 400 obroka, smatrali smo da možemo doprinijeti i pomoći kupnjom ovog vozila

“No, kad smo sreli fra Vladimira Vidovića koji nam je ukazao na njihove potrebe, praktički svaki dan pripremaju 400 obroka, smatrali smo da i tu možemo doprinijeti i pomoći kupnjom ovog vozila”, zaključio je Silić.

Ova donacija jako se dobro uklapa i u njihova nastojanja otprije, nastavio je Silić, oko pomaganja ranjivim skupinama, što čine duži niz godina, i nadaju se stoga iz tvrtke da će i ova donacija pomoći u jednom dijelu posla koji svakodnevno teško obavljaju franjevci na Svetome Duhu.

Branko Šmoguc vozi za župni Caritas već desetak godina i kaže da će im novi kombi vrlo dobro doći jer se stari dosta kvari, a trebaju ga svakodnevno za sve što prevoze; od hrane do raznih drugih donacija.

Na službenoj primopredaji vozila Pučkoj kuhinji sudjelovali su u ime donatora još Christian Santaleza, direktor zadužen za upravljanje i održavanje Bina-Istre te Maja Perić, voditeljica ljudskih potencijala i ureda Uprave Bina-Istre.

U ime primatelja donacije bili su, uz fra Vladimira Vidovića, i fra Vilček Novački, koordinator volontera, fra Josip Petonjić, gvardijan svetoduškog samostana i fra Ivan Marija Lotar, župnik i rektor male bazilike Sv. Antuna Padovanskog.

Pučka kuhinja franjevaca konventualaca na Svetom Duhu djeluje od 1995.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja