Budi dio naše mreže

Tradicionalno 290. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba održat će se u subotu i nedjelju 18. i 19. rujna pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati!“, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

/ im/IKA

“Nažalost, pandemija koronavirusa još uvijek utječe na naše živote i međuljudske odnose, a potresi ne prestaju razarati domove i crkve. Svi ti vanjski utjecaji ostavljaju teške posljedice, nagrizaju naše tjelesno, psihičko i duhovno zdravlje, ugrožavaju naše domove, i obiteljske i župne, pa i dom koji zovemo domovina. Ipak, najteže posljedice ostavlja grijeh koji razara dom naše duše, prebivalište živoga Boga u nama. Razorena duša ne može ništa dobra sačuvati i ništa dobra izgraditi. Zato nam treba Marijin zagovor i Božja pomoć kako bismo izgrađivali sigurna mjesta u našem životu, naše domove u kojima nas netko s ljubavlju očekuje, gdje smo prihvaćeni i osjećamo se sigurno”, ističe se u pozivu.

Razorena duša ne može ništa dobra sačuvati i ništa dobra izgraditi.

“U Godini sv. Josipa koji je bio brižni čuvar nazaretskoga doma i u Godini posvećenoj obitelji molit ćemo Mariju za pomoć u izgradnji i očuvanju obiteljskih domova u našoj Nadbiskupiji, za izgradnju živih župnih zajednica, domova naše vjere, za izgradnju naše domovine Hrvatske kako bi svi, osobito djeca i mladi, u njima našli svoje mjesto i svoju sigurnost. Hodočasteći Mariji, kao dobri ukućani Kristovog i našeg doma, Crkve, nikako ne smijemo zaboraviti svoje bližnje, njihovo zdravlje i sigurnost. Stoga ćemo program našeg hodočašća prilagoditi u tom trenutku aktualnim epidemiološkim mjerama. Svi naši susreti bit će na otvorenom prostoru. Molim braću svećenike da i oni svojim uputama i primjerom doprinesu duhovnom i tjelesnom zdravlju hodočasnika”, navodi se u pozivu.

Hodočasteći Mariji, kao dobri ukućani Kristovog i našeg doma, Crkve, nikako ne smijemo zaboraviti svoje bližnje, njihovo zdravlje i sigurnost.

Marija Bistrica/Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Program hodočašća:

Subota 18. rujna 2021.
** Hodočasnici pješaci kreću iz Zagreba prema Mariji Bistrici:

  1. od katedrale preko Sljemena — blagoslov hodočasnika ispred katedrale u 5 sati, misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati (hodočašće predvodi mons. Ivan Šaško)
  2. iz Čučerja preko Laza — misa u Čučerju u 10.30 sati (hodočašće predvodi mons. Mijo Gorski)
  3. od Sesveta preko Laza — misa u Sesvetama u 9 sati

** 20 sati – Služba svjetla

Nedjelja 19. rujna 2021.


** 9 sati – zajednička pobožnost Križnog puta. Pobožnost predvodi jedan od pomoćnih biskupa
+ Nakon pobožnosti Križnog puta vjernici imaju prigodu za sv. ispovijed i osobne pobožnosti
** 11 sati – Misu predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Mladež je pozvana da se priključi hodočasnicima pješacima u subotu, ili da u nedjelju dođu zajedno sa svojim obiteljima. Zbog pandemije koronavirusa svi susreti će biti na otvorenom, a program hodočašća prilagodit će se u tom trenutku aktualnim okolnostima.

Zagrebačka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja