Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hodocasce-u-mariju-bistricu

Poziv vlč. Tušeka: Utječimo se Marijinu zagovoru i molimo da nam čuva dom

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, kao i 290. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba, održat će se ove godine u subotu 18. i nedjelju 19. rujna pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati“, najavio je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija.

Župljani izradili 2500 krunica za hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

30. velikogoričko zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj započet će u subotu 4. rujna 2021. u 5 sati ispred župne crkve Navještenja BDM u Velikoj Gorici. Euharistiju u Mariji Bistrici u 18 sati predslavit će pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski.

Župnik sam hodočasti u Mariju Bistricu - unatoč kiši i mokrim pa progorjelim čarapama, ne odustaje!

Župnik župe sv. Katarine djevice i mučenice u Lokvama, vlč. Zlatko Ćibarić, već u pet ujutro u četvrtak, 15. listopada, uputio se na svoje oko 180 kilometara dugo hodočašće prema Mariji Bistrici. Naime, vjernici svake godine u marijanskom mjesecu listopadu, hodočaste u ovo marijansko svetište, no ove godine zbog pandemije koronavirusa i nemogućnosti organiziranja hodočašća, u Mariju Bistricu župnik se uputio sam. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu kaže da je na samom početku hodočašća gotovo od njega odustao. Jaka kiša prati ga čitavo vrijeme.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja