Budi dio naše mreže

Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

/ hjb

Svjetski dan radija obilježava se 13. veljače, u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih naroda, stoji na stranici Ministarstva kulture. Emitiranje je započeo porukom “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta.”

Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

Ovom prilikom želimo od srca zahvaliti svim slušateljima, prijateljima i podupirateljima koji nas vjerno prate svih ovih godina i bez kojih ne bi bilo HKR-a. Budite s nama i dalje i ostavite nam vaše dojmove, želje i pozdrave putem poruka na društvenim mrežama – Instagramu, Facebooku, Twitteru i YouTubeu. Također, sve informacije o programu i emisijama HKR-a možete potražiti na poveznici. Dragi prijatelji, hvala vam!

Crtice iz povijesti

Hrvatski katolički radio osnovali su hrvatski biskupi 1994. godine. Pripreme i uređenja prostora u zgradi Dječačkog sjemeništa na zagrebačkoj na Šalati trajale su više od dvije godine. Sve je bilo gotovo 17. svibnja 1997. kada je, točno u podne, s emitiranjem započeo HKR. Svečanim blagoslovom radio je otvorio zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Mjesec dana nakon početka emitiranja, s radom je započeo i sustav Prijatelja HKR-a.

Posjet kardinala Bozanića HKR-u 2005. godine

Danas smo dio Hrvatske katoličke mreže koju, uz HKR, čine portal HKM-a te mrežna stranica Informativne katoličke agencije.

Voditelji HKR-a / Foto: Mihael Varenica

Iskreno se nadamo, dragi prijatelji, da smo vam barem malo, u gotovo 27 godina postojanja, uljepšali, olakšali i obogatili život svojim programom, te da smo u vaše živote unijeli malu zraku svjetla i topline koja može promijeniti mnogo toga.

Hvala vam što nas slušate i budite i dalje uz svoj HKR!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja