Budi dio naše mreže

Već duži niz godina običaj je da se jednom godišnje susretnu braća svih odgojnih zavoda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Ove godine bilo je to u subotu, 27. travnja 2024., na otoku Visovcu, u Samostanu Majke od Milosti, Zipki Serafina.

/ mk

Provincijal fra Marko Mrše, sjemeništarci i bogoslovi sa svojim odgojiteljima, stigli su oko 10 sati, a novaci sa svojim odgojiteljima radosno su ih dočekali.

Nakon kratkog druženja i osvježenja zaputili su se u crkvu Majke od Milosti gdje je nakon molitve Srednjeg časa uslijedilo pokorničko bogoslužje koje je predvodio meštar novaka fra Tino Labrović. Ispit savjesti je pripremljen prema elementima slike Gospe Visovačke: Krist koji je središte, Marija sa sklopljenim rukama, sv. Ivan Krstitelj koji pokazuje na Jaganjca Božjega te sveti Franjo koji u jednoj ruci drži križ, a u drugoj knjigu koja predstavlja Evanđelje, Pravilo, konstitucije Reda.

Nakon pokorničkog bogoslužja braća su pristupila sakramentu ispovijedi.

Svetu misu predvodio je mnp. o. provincijal fra Marko Mrše. Na početku je fra Marko zahvalio Bogu zbog ovog susreta i potaknuo braću na veće međusobno zajedništvo i na zajedništvo s Gospodinom. U svojoj propovijedi Provincijal je potaknuo mladu braću da uvijek traže i upoznaju Gospodina jer će ga oni sutra drugima donositi i o njemu govoriti.

Nakon ručka uslijedio je rekreativni dio dana. Jedna grupa je otišla na šetnju do Roškoga slapa; druga grupa plovila je brodom kroz kanjon Krke do Roškog slapa, a treća grupa se odlučila zaigrati na balota. U 17.45 Provincijal je predvodio svečanu Večernju, a potom je uslijedila večera. Nedugo nakon večere bogoslovi i sjemeništarci su pošli put Splita i Sinja.

“Zahvalni smo Gospodinu za ovaj dan, za braću, za zajedničku molitvu, razgovor, druženje. Neka nas podrži kako bismo uvijek ostali Manja braća i njemu služili”, poručuju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja