Budi dio naše mreže

Ključna riječ: visovac

NP Krka - oaza za aktivan boravak u prirodi iznimne ljepote

Nacionalni park Krka, poznat po velikom broju jezera i slapova, svoje ime zahvaljuje istoimenoj rijeci. Vidikovci, jedna od najljepših poučno-pješačkih staza u Hrvatskoj Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, otočić Visovac i istoimeno jezero, samo su dio iznimnih prirodnih ljepota ovog dijela Hrvatske.

''Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini'' - bogata riznica Visovca u MUO do 2. veljače

Velika baštinska izložba ''Visovac - Duhovnost i kultura na Biloj Stini'' koja je u Zagreb donijela čaroliju otočića Visovca i blaga koje je sačuvano u Franjevačkom samostanu Majke od Milosti gotovo 6. stoljeća, može se razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt još samo do 2. veljače. Izloženo je 500 obnovljenih predmeta koji su prvi put napustili riznicu Franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca. U Noći muzeja, 31. siječnja izložbu možete razgledati besplatno od 18 do 1 sat poslije ponoći.

PORCIJUNKULA Biskup Rogić: "Otvorimo oči za Božje darove u prirodi koja nas okružuje"

"Ovo je danas na Visovcu naša Porcijunkula u kojoj se treba dogoditi obraćenje, susret s Bogom i Božjom milosti, otvaranje očiju za Božju ljubav prema čovjeku – od ljepote Božjih darova u prirodi koja nas okružuje do onog najuzvišenijeg Božjeg dara koji smo primili u Sinu Božjemu", rekao je u propovijedi povodom blagdana Gospe od Anđela na otočiću Visovcu šibenski biskup Tomislav Rogić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja