Budi dio naše mreže

U Dubrovniku je na poseban način obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara gdje su se ispred crkve sv. Vlaha u 13 sati okupili muškarci laici i svećenici s krunicama u ruci kako bi se ujedinili u molitvi i zajedništvu tražeći Božju utjehu i vodstvo.

/ im

Stijepo Gleđ Markos, dubrovački tenor i član Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije pokrenuo je ovu inicijativu na svojem Facebook profilu. Evo što je napisao:

Ovom prilikom okupili smo se svjesni da molitva ima snagu donijeti mir i mijenjati svijet na bolje. Uzeli smo krunicu u ruke kako bi zajedno molili za žrtve Vukovara i Škabrnje kao i sve žrtve Domovinskog rata, za bolesne i siromašne, za mir; „Kao Marijini sinovi molimo našu ljubljenu Majku da nas okupi u njezino Bezgrešno srce i Presveto Srce Isusovo, jer tražiti dobro i činiti dobro je cilj svakog čovjeka ali zbog naše nemoći i slabosti da u tome budemo savršeni potrebni smo pomoći neba. Majka Marija je taj prozor kroz koje nebo prodire prema nama dok molimo krunicu, budi nam nadu u ovim teškim danima i naše molitve pretvara u Božju providnost koju silno želimo kako bi zahvatila prije svega naše obitelji, naš Grad, domovinu i cijeli svijet. Tražimo najprije mir koji će učiniti da sva srca budu otvorena za ljubav a ljubav će nas potaknuti za dobro sebe i bližnjih.

Video pogledajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja