Budi dio naše mreže

Molitvena zajednica Božja pobjeda održala je 14. listopada 2023. godine petu "Večer slavljenja Gore srca". Nakon što se četiri godine zaredom večer slavljenja održavala u Zagrebu, ovogodišnja večer slavljenja, održana je u prepunoj dvorani Gripe u Splitu.

/ Ivana Markić

“Večer slavljenja – Gore srca” koja je po prvi puta održana u  Splitu u dvorani Gripe okupila je više od 5 tisuća ljudi koji su u zajedništvu i molitvi slavili Gospodina.

Na početku voditelj Marin Sladić pozdravio je sveprisutne, a osobito apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimira Puljća te ostale svećenike, redovnike i redovnice.

Sve je započelo videom koji je snažno prisutne uveo u promišljanju o susretu sa živim Isusom.

Večer je osim slavljenja Gospodina pjesmom, bila prožeta i snažnim molitvenim trenucima. Posebno snažna bila je molitva za ozdravljenja i oslobođenja preko koje je Otac, vjerujemo mnoge dotaknuo i ozdravio.

Posebno snažna bila je molitva za ozdravljenja i oslobođenja preko koje je Otac, vjerujemo mnoge dotaknuo i ozdravio.

Večer slavljenja je slavljenje prožeto molitvom, u kojem se traži susret sa živim Bogom. Tijekom večeri bila je opipljiva milost i snaga Duha Svetoga.

Večer je zaključio don Mirko Šakić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije umjesto duhovnika zajednice don Damira Stojića koji je bio odsutan zbog predvođenja duhovne obnove u Njemačkoj. Don Mirko Šakić je ponovio da nismo sami, da je Gospodin uvijek s nama. Na koncu zazvao je blagoslov na sve okupljene, a nakon završnog blagoslova uslijedile su još četiri pjesme.

Na početku konferencije za medije Petar Buljan kazao je da smo se u Zagrebu pomalo uljuljali i da na neki način možemo reći da živimo u ružičastom balonu zbog ponude duhovnog sadržaja. “Što se tiče Splita imali smo u planu prije korone, ali nažalost morali smo tada otkazati organizaciju zbog novonastale situacije . I vjerujemo da je sada došlo vrijeme za Split”, rekao je.

Voditelj katoličke karizmatske zajednice mladih Maroje Burum kazao je da su mladi apostoli  mladeži. “Molitvene zajednice mladih su potrebne jer će moću brže i više približiti druge Isusu. Cilj nam je da se osobe susretnu sa živim Isusom”, istaknuo je Maroje.

Govoreći o duhovnoj glazbi Petar je istaknuo da se primijeti procvat duhovne glazbe. Dodao je da je sve veći broj manjih zajednica koje rastu i grade se te izdaju i svoje pjesme.

Odlučili smo pisati svoje pjesme i vjerujemo da je došlo vrijeme da od onog zvuka i pjesme koje nama Bog stavlja u slavljenju možemo napravit nešto dobro.

A o daljnjim koracima Božje pobjede rekao je da sada kako zajednica hodaju u povjerenju Bogu. “Zapisujemo spontane zazive i pjesme koje nama dolaze na našim susretima i tako stvaramo nove pjesme, a jedan od takvim primjera je i nedavno objavljena pjesma ‘Tvoja ljubav‘. Želimo imati naše autorske pjesme, a ne prepjeve drugih. Odlučili smo pisati svoje pjesme i vjerujemo da je došlo vrijeme da od onog zvuka i pjesme koje nama Bog stavlja u slavljenju možemo napravit nešto dobro. Stoga, hodamo u povjerenju Bogu”, istaknuo je.

Voditeljica slavljeničke službe Nikolina Fofić istaknula je: “Sve što radimo trudimo se ne ići sami glavom nego dobiti potvrdu od Boga da sve što radimo da je njegova volja. Vjerujemo da sve ono što bismo radili na silu raspalo. Svi se trudimo jedni drugima biti podrška. Molitvena priprema nam je najvažnija. Bog nam daje snagu u ovome svemu i pozadina je puno dublja od onoga što se na samoj Večeri slavljenja vidi. Duhovni svijet stoji iza ovoga svega”, istaknula je.

Sve što radimo trudimo se ne ići sami glavom nego dobiti potvrdu od Boga da sve što radimo da je njegova volja.

To je potvrdio i voditelj organizacijske službe Šimun Fofić koji je istaknuo da je sve ovo plod duge molitvene pripreme, a i same devetnice koju su molili Duhu Svetom prije same Večeri slavljenja.

A kako uspijevaju odvojiti vrijeme za zajednicu unatoč obiteljskim obvezama Maroje je kazao da je za sve potrebna i žrtva i kompromis.

“Prepoznajemo svoj poziv unutar zajednice i potrebno je odricanje za to. Tri puta tjedno imamo molitvene susrete i sukladno tome moramo se nečega odreći da negdje dobili. Nalazimo kompromise”, rekao je.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja