Budi dio naše mreže

18. kolovoza 2024. godine, u kapelici Gospe od Rozarija, nakon godine novicijata pod vodstvom fr. Damira Šokića, fr. Renato Vilić i fr. Luka Capuder pod liturgijom srednjeg časa položili su jednostavne zavjete u Redu Propovjednika na tri godine.

/ im

Polaganjem jednostavnih zavjeta u ruke provincijala fr. Tomislava Kraljevića, fr. Renato Vilić i fr. Luka Capuder su obećali posluh Bogu, Blaženoj Djevici Mariji, svetome Dominiku i Provincijalu. Primljeni su u Red Propovjednika, a kao znak tog primanja Provincijal im je udijelio „poljubac mira“, prenose Dominikanci.

Potom je uslijedio blagoslov redovničke odjeće i zavjetovanika te završni dio obreda u kojemu je fr. Tomislav Kraljević istaknuo želju da braća nasljeduju stope svetog oca Dominika, uz zahvalu Otkupitelju koji je „pokazao takvog upravitelja slugama svojim, obnavljajući nas po njemu u svijetlu obraćenja“ moleći Ocu milosrđa da nastavi voditi braću svojim Duhom prema ciljevima „trajne sreće i vječnog blaženstva“.

Nakon završnog blagoslova okupljene braće svečana proslava zavjeta i bratsko zajedništvo nastavljeno je u samostanskoj blagovaonici.

Luka Capuder rođen je 23. kolovoza 2003. u Slavonskom Brodu od oca Gordana i majke Željke rođ. Hrkač. Osnovnu i srednju školu za zanimanje tehničar za mehatroniku završio je u rodnom gradu. Iz župe je Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu u Đakovačko-Osječkoj nadbiskupiji.

Renato Vilić je rođen 2. kolovoza 2004. u Zenici (BiH). Osnovnu školu završio je u Lug-Brankoviću, a srednju Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju u Splitu. Dolazi iz župe Lug-Brankovići u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja