Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dominikanci

Fr. Karlo Luka Kvesić položio svečane zavjete

Na spomendan Zaštite Blažene Djevice Marije nad Redom propovjednika, 8. svibnja 2024. u crkvi sv. Križa u Gružu, fr. Karlo Luka Kvesić položio je svečane zavjete u ruke provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića, koji je predvodio misno slavlje u nazočnosti braće redovnika, obitelji i ostalih vjernika.

Osnovano novo dominikansko laičko bratstvo u Bolu

Na spomendan sv. pape Pia V., dominikanca, šest župljana u Bolu ušlo je u postulaturu dominikanskog laičkog bratstva. Današnji dan može se smatrati i službenim početkom djelovanja ovog bratstva u Bolu.

ARGUMENTI Plodovi molitve krunice

Mjesec listopad posvećen je Blaženoj Djevici Mariji, molitvi krunice, hodočašćima i pobožnosti Gospi. Zato su gosti Argumenata HKR-a 4. listopada, uoči skorog spomendana BDM od Krunice, govorili o važnosti krunice, nastanku njenih otajstava, načinu molitve krunice i njenim plodovima

Fr. Luka Capuder i fr. Renato Vilić započeli dominikanski novicijat u Dubrovniku

O blagdana sv. Augustina po čijem Pravilu se ravna život braće Reda propovjednika, u ponedjeljak, 28. kolovoza u Samostanu sv. Dominika u Dubrovniku Luka Capuder i Renato Vilić započeli su godinu novicijata primivši iz ruku provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića habit Dominikanskoga reda.

FR. TOMISLAV KRALJEVIĆ Odakle 'bijeli fratri' u Dubrovniku i kako slave svoj Dan?

Blagdan sv. Dominika, utemeljitelja Reda propovjednika, u narodu poznatih "bijelih fratara", prigoda je za predstavljanje dominikanskog samostana u Dubrovniku, jednoga od tri u Europi u kojima su dominikanci prisutni punih osam stotina godina. O povijesti i bogatstvu samostana govori prior Samostana sv. Dominika fr. Tomislav Kraljević.

Koja je uloga dominikanskih svetaca u životu njihova Reda?

Život svetaca i njihova djela pružaju nama prilagođenu spoznaju o njihovu duhu ili djelovanju. A vlastito slavlje svetaca, više od toga, vodi nas punijem iskustvu. Naime, u samom činu slavljenja zahvaljujemo zbog sile Duha Svetoga koja u njima djeluje, imamo udjela u živoj vjeri svetaca i u njihovu apostolskom žaru te bivamo spremniji za službu u Božjem kraljevstvu.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja