Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas-zagrebacke-nadbiskupije

NOVI VALOVI DOBROTE "I sitno je bitno" - projekt zbrinjavanja ukrajinskih izbjeglica

Projekt zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bio je tema HKR-ovih Novih valova dobrote u četvrtak, 9. lipnja u kojima su gostovale ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i socijalna radnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Mejrema Lujinović. Urednica i voditeljica emisije je Suzana Borko.

Nova pošiljka karitativne pomoći iz Hrvatske krenula prema Ukrajini

Velika pošiljka karitativne pomoći za Ukrajinu iz Hrvatske je upućena u utorak, 12. travnja – šleper Hrvatskoga Caritasa i drugi šleper pomoći Caritasa Zagrebačke, Đakovačko-osječke i Splitsko-makarske nadbiskupije te triju biskupijskih Caritasa: Varaždinskog, Bjelovarsko-križevačkog i Porečkog i Pulskog.

Marina Soldo: "Usamljenost je najveći problem osoba starije životne dobi"

U emisiji „Novi valovi dobrote” urednice i voditeljice Katarine Varenice u petak 14. siječnja gostovale su Nikolina Šaravanja iz Društva za psihološku pomoć i Marina Soldo, socijalna radnica iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koje su predstavile projekt pod nazivom „Psihosocijalnim aktivnostima i edukacijom u zajednici do prevencije institucionalizacije starijih osoba”.

Socijalna i karitativna služba Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

U emisiji 'Novi valovi dobrote', u petak 17. prosinca gostovali su voditeljica Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jadranka Bosnar i voditelj službe za župne Caritase Davor Zeko. Urednica i voditeljica emisije bila je Suzana Borko.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije predstavio novi projekt "Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom"

Projektom Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom omogućuje se bolja kvaliteta života, humaniji uvjeti življenja i povećanje osjećaja sigurnosti osoba s invaliditetom. Ujedno jačaju kapaciteti stručnih radnika, budući da će tijekom njegove provedbe 10 zaposlenika Caritasa i 10 stručnjaka iz suradničkih organizacija biti educirano za pružanje usluga osobama s invaliditetom u organiziranom stanovanju i članovima njihovih obitelji, rekla je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar.

SAJAM RAZMJENE DOBROTE Daruj potrebne - obraduj se primljenim!

U povodu 5. svjetskog dana siromaha Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira u suradnji sa Župom Duha Svetoga sajam razmjene dobrote koji će biti održan u nedjelju 14. studenoga poslije misa u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Nastavlja se zajednička borba protiv gladi i siromaštva

Siromaštvo i glad veliki su problem u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Iz tog se razloga svake godine 16. listopada obilježava Svjetski dan hrane, a 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Njih će Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu obilježiti u subotu 16. listopada 2021. od 10:00 do 13:00 na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. O tome je u emisiji Aktualno HKR-a 14. listopada više rekao fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja