Budi dio naše mreže

Veliki slavljenički humanitarni koncert „Rijeka milosti“ održan je u petak 3. veljače pod geslom „Bit ćete mi svjedoci (Dj 1,8)“ u Dvorani mladosti na Trsatu u Rijeci. Sav prikupljeni prihod bit će doniran socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Elizabete", projektu Franjevačkog svjetovnog reda, koji radi sa siromasima grada Rijeke i okolice.

/ ab/IKA

Koncert je održan četvrti put za redom u Rijeci u organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije. Prilog od prodaje ulaznica svake godine bude doniran određenim ustanovama. Ove je godine prihod od koncerta doniran socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“ s ciljem poboljšanja uvjeta rada te karitativne ustanove. Uz vlč. Ivana Seletkovića, nastupili su Amorose, Matej Galić, Marina Matošević, Sebastijan Pešorda i fra Ivan Matić. Na koncertu su bili i nadbiskup Mate Uzinić te generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović.

Spominjući se 20. obljetnice od pohoda pape Ivana Pavla II. Rijeci, koja će se obilježiti u lipnju, odabrano je geslo „Bit ćete mi svjedoci (Dj 1, 8)“. „Važna kršćanska poruka je da molitva nužno uključuje drugoga, da mi ne možemo moliti, a da ne činimo djelo ljubavi prema drugome. Upravo to se želi postići ovim koncertom, da iskustvo koje drugi ovdje prime trebaju donijeti drugima. Možda svatko nije u financijskoj mogućnosti pomoći potrebitima, ali svi možemo dati osmijeh drugome, svi možemo dati ljubav drugome, pružiti nadu, doći do onih koji su usamljeni. To je bit ovog koncerta”, poručio je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Ivan Seletković.

Ovogodišnji slavljenički koncert održan je u „retro izdanju“ kako bi okupio i mlade i stare. Tako su se na koncertu izvodile i pjesme koje su bile popularne u vrijeme pohoda pape Ivana Pavla II. Rijeci.

Foto: Ivan Ojdanić

Foto: Ivan Ojdanić

Foto: Ivan Ojdanić

Foto; Ivan Ojdanić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja