Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rijeka

RIJEKA Pet godina prve kapele danonoćnog klanjanja u Hrvatskoj

"Hrvatska ima milost da je, s prvom kapelom koja je otvorena u Rijeci, ljudima dan biser čija će se svjetlost širiti po Božjem planu. Plan spasenja ne počinje u Rimu, nego u Betlehemu i raste u Nazaretu. Tako je i ovdje početak u maloj kapeli na Podvežici koja će početi zračiti i ljude privlačiti. To će pomoći u rastu u vjeri stanovnika grada Rijeke”, rekao je prije pet godina svjetski promotor kapela danonoćnog klanjanja p. Justo Lofeudo.

SVJEDOČANSTVO Prošle godine hodala za slobodu, ove za život

Što je dovelo do obraćenja Natali Starčević, prošlogodišnju aktivisticu koja je hodala za slobodu, a ove godine za život u Rijeci te kakvu vezu ima s filmom "Jedan dan života" i s patrom Ivanom Dominikom Iličićem, saznajte u njezinom svjedočanstvu.

Nino Raspudić hoda za život i sreću

"Hodam za život jer život je sreća", naglasio je u video uratku Nino Raspudić pozivajući sve ljude da se pridruže inicijativi "Hod za život"; koja se ove godine održava 18. svibnja u Osijeku i Rijeci, a 25. svibnja u Zagrebu, Splitu i Zadru.

42 milijuna razloga zašto hodati za Život

U pet hrvatskih gradova hodat će se za Život 18. i 25. svibnja. Na "Hod za život" u Rijeci i Osijeku 18. svibnja pozivaju vas nogometaši Mate Maleš i Domagoj Vida.

Rijeka: Žene čuvaju povijest i pasionsku baštinu grada

"Riječka povijest pamti godinu 1296. kada su pred crkvicom sv. Vida neki dokoni građani kartali te je jedan od gubitnika Petar Lončarić vjerojatno u pijanstvu teško opsovao i svetogrdno se nabacio kamenom na raspetog Krista. Tamo gdje je kamen udario drveno raspelo, ono je prokrvarilo, a bogohulnik je nestao", rekla je članica odbora Ines Turković govoreći o Bratovštini čudotvornog raspela za Hrvatsku katoličku mrežu.

Za život ili za slobodu? Dođite na premijeru dokumentarnog filma u Zagrebu!

U Rijeci se 19. svibnja 2018. godine održalo nekoliko manifestacija koje su izazvale pažnju javnosti i medija. Istog dana su se na glavnom riječkom šetalištu, Korzu, našli „Hod za život“ i „Hod za slobodu“. No, na Korzu su se i potpuno neočekivano našli aktivisti koji su prepriječili rutu „Hodu za život“ i unijeli novu dramu u već dramatično suprotstavljene strane.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja