Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rijeka

Rijeka: Održan humanitarni koncert „Rijeka milosti“

Veliki slavljenički humanitarni koncert „Rijeka milosti“ održan je u petak 3. veljače pod geslom „Bit ćete mi svjedoci (Dj 1,8)“ u Dvorani mladosti na Trsatu u Rijeci. Sav prikupljeni prihod bit će doniran socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Elizabete", projektu Franjevačkog svjetovnog reda, koji radi sa siromasima grada Rijeke i okolice.

U Rijeci "Ljetni oratorij" okupio petstotinjak mladih

Riječki salezijanski "Ljetni oratorij", nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine okupio je petstotinjak djece za koje su riječki salezijanci i animatori pripremili bogat i raznovrstan program u razdoblju od 26. lipnja do 5. srpnja.

Koordinator riječkog Hoda za život Ante Bekavac najavio ovaj događaj

Hod za život, obitelj i domovinu u Rijeci održat će se u subotu, 25. lipnja, a okupljanje sudionika bit će na riječkom Korzu. "Kada samo pogledate kroz povijest koliko su studenti napravili značajnih promjena bez kojih društvo ne bi bilo onakvo kakvo je danas, tako smo i mi pozvani napraviti isto kako bismo pridonijeli rastu i razvoju društva koje treba biti osjetljivo na svakog najugroženijeg i najosjetljivijeg pojedinca, a to je zasigurno nerođeno dijete. Tu je i obitelj današnjice u kojoj majke, očevi i dijete moraju biti jedno", istaknuo je koordinator Hoda za život u Rijeci, Ante Bekavac.

Započeli su Dani svetog Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke

Dani svetoga Vida započeli su u četvrtak, 9. lipnja Okruglim stolom u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata na temu: „Riječka nadbiskupija – sinodalna Crkva. Izazovi i perspektive.“ Tradicionalno, u Danima svetoga Vida neće izostati gastro – fešta, izložbe, koncerti, svečana Akademija u HNK Ivana pl. Zajca na kojoj će 14. lipnja sudjelovati riječki nadbiskup Ivan Devčić, kao i prijem djece koja nose ime zaštitnika grada.

Treća Rijeka milosti očekuje nas u lipnju

Treća Rijeka milosti poteći će u nedjelju 19. lipnja u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske, a njezine će se kapi dobrote ulijevati za Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”.

Priča o najboljoj propovjedaonici

U emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija 28. siječnja, novinarka Helena Anušić donosi priču o najboljoj propovjedaonici – kako je riječki hospicij “Marija Krucifiksa Kozulić” jednom prigodom nazvao riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić. Devet godina prošlo je u pružanju cjelovite palijativne skrbi u ovoj, za sada, jedinoj ustanovi zdravstvene skrbi takve vrste u Hrvatskoj, koja je s djelovanjem započela 28. siječnja 2013. godine.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja