Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 15. rujna, svečano misno slavlje u crkvi sv. Jurja i Jakova u Oborovu. Tijekom mise krstio je trojke - Saru, Barbaru i Natalie - iz obitelji Kristine i Mladena Dujmović, koje su njihovo treće, četvrto i peto dijete.

/ im

Koncelebrirao je domaći župnik Josip Malković, koji je na početku pozdravio biskupa i izrazio veliku radost zbog ovog trostrukog krštenja, prvog takvog u njegovoj dugogodišnjoj svećeničkoj službi.

U homiliji čestitajući roditeljima na velikodušnosti, hrabrosti i otvorenosti prema daru života biskup je poručio kako je ovo krštenje prava prigoda za razmisliti o vrijednosti života, a koji je u suradnji s roditeljima, istinski Božji dar. Biskup je ustvrdio kako nas upravo to naučava i Katolička Crkva te da je samo onaj koji tako shvaća, poštuje i vrednuje život od trenutka začeća do prirodne smrti, pravi vjernik, katolik. 

Govoreći o krštenju, biskup je rekao kako je to novo rođenje, tj. rođenje za Božji, nebeski život. „Njime se ulazi u zajednicu vjernika, učenika Isusa Krista, onih koji se spašavaju. Krštenje je prvi, ali i iznimno važan sakrament i zato ga često zovemo i vratima svih drugih sakramenata. Na nama je ući u puninu tog zajedništva s Kristom i zato je važno nakon krštenja nastaviti sa životom vjere, a da bi dijete stasalo u pravog vjernika, primilo sakrament ispovjedi i pričesti, svete potvrde, a neki sakrament ženidbe ili pak pošlo putem svećeničkog i redovničkog poziva. Sve je to Božji dar koji nam on daje na svakom početku života. On je velikodušan u tom svom darivanju, baš kao što je bio i vama, dragi roditelji, da ste čekajući jedno, primili troje djece te se danas možete radovati trostrukom krštenju vaših djevojčica. Molimo Božji zagovor da one budu vama na radost, da budu zdrava i sretna djeca te da doprinesu vašem obiteljskom životu tako da se on povećava ne samo brojem nego i duhovnošću i blizinom s Bogom“. 

Progovorivši još o pročitanoj Božjoj Riječi biskup je poručio kako nam ona govori o tome da trebamo proći kroz kušnju i da je život nošenje križa, ali i da preko križa dolazimo do uskrsa. „To je temeljno stajalište svakog kršćanina, poći za Kristom“, zaključio je biskup. 

Na kraju misnog slavlja, mons. Košić je još jednom čestitao roditeljima uručivši im prigodne darove biskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja