Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sisacka-biskupija

U Sisku završio 5. Mladifest Hrvatska

U organizaciji Marijine legije, uz potporu Sisačke biskupije, od 30. lipnja do 2. srpnja 2023. održan je u Župi sv. Kvirina u Sisku 5. Mladifest Hrvatska pod geslom „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ (Mudr 7, 11).

U Lekeniku blagoslovljen novi zvonik i zvona

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 5. ožujka u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku svečano misno slavlje i tom prigodom blagoslovio novopostavljena zvona i zvonik. Koncelebrirao je domaći župnik Tugomil Radiček.

Biskup Košić blagoslovio reljef bičevanog Krista s anđelima

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u ponedjeljak 5. prosinca, na sam dan 13. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, u atriju Biskupijskog ordinarijata u Sisku reljef bičevanog Krista s anđelima, rad akademske kiparice Linde Kršnjavi.

U Petrinji će se graditi crkva sv. Ivana Pavla II.

Blagoslov temeljnog kamena i zemljišta buduće crkve sv. Ivana Pavla II. u Petrinji sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 22. listopada. Sam događaj je u programu HKR-a najavio fra Mate Bašić, župnik spomenute župe i župe sv. Bartola u Hrastovici.

Legionari molili ispred srušene crkve u Starom Farkašiću

U Starom Farkašiću je u potresu 29. prosinca 2020. potpuno uništena crkva Pohoda Blažene Djevice Marije. U četvrtak 29. rujna 2022. gotovo dvije godine nakon potresa, točno u 12.19 sati, članovi Marijine Legije s područja biskupije molili su krunicu kraj ruševina te prekrasne srušene crkve.

Biskup Vlado Košić krstio peto dijete obitelji Vučić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 2. srpnja u privremenom bogoslužnom prostoru župe Posavski Bregi, misno slavlje tijekom kojeg je krstio Doru, peto dijete u obitelji Darka i Anite Vučić. Koncelebrirao je domaći župnik Dražan Mirčić koji je na početku pozdravio biskupa te čestitao roditeljima i okupljenoj rodbini.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja