Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sisacka-biskupija

FOTO: Kako se gradi(la) crkva Našašća sv. Križa u Zrinu?

Župna crkva Našašća Svetoga Križa u Zrinu srušena je 9. rujna 1943., kada je spaljeno i uništeno i cijelo naselje Zrin, a ubijeno više od 200 i protjerano oko 600 stanovnika. Od 1946. imovina te župe konfiscirana je te do danas nije vraćena Crkvi.

"Caritasovi paketi radosti" podijeljeni potrebitima

Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Caritasovi paketi radosti“, čiji je cilj bio doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost, uspješno je zaključen ovih dana. U projekt je bilo uključeno 2 655 krajnjih korisnika i 210 volontera s područja Biskupije.

VIDEO Zvono u Zrinu zazvonilo nakon više od 75 godina

Posljednji put zrinska su zvona zvonila na blagdan Male Gospe 1943., a već sutradan je Zrin izbrisan s lica zemlje, župna crkva Našašća sv. Križa srušena, selo spaljeno, a stanovnici ubijeni i iseljeni.

Započeo trodnevni molitveni susret Mladifest - Hrvatska

Prvi Mladifest u Hrvatskoj pod geslomu „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), organizirala je Zajednica Marijina legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Mladifest -Hrvatska projekt je koji kroz tri dana okuplja mlade u i izvan granica Republike Hrvatske.

Mladifest ove godine i u Hrvatskoj!

Međugorje je danas poznato pod nazivom "ispovjedaonica svijeta". Mladi Sisačke biskupije poželjeli su snagu milosti koja godinama djeluje u Međugorju približiti svojoj braći i sestrama u domovini; jer nakon Francuske, Mađarske, Poljske i Hondurasa, Hrvatska dobiva svoj prvi Mladifest.

Prije devet godina ponovno uspostavljena Sisačka biskupija

Sisačka biskupija na dan 5. prosinca slavi devetu godinu svog ponovnog uspostavljenja. Papa Benedikt XVI. je 2009. godine je bulom "Antiquam fidem" ponovno uspostavio Sisačku biskupiju, a mons. dr. sc. Vladu Košića imenovao je njezinim biskupom.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja