Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-kosic

Biskup Mrzljak predvodio misu na Bartolovo u Hrastovici

Župa sv. Bartola u Hrastovici svečano je u četvrtak 24. kolovoza proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika. Središnje misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, upraviteljem župe fra Matom Bašićem i petnaestak svećenika.

Biskup Košić: "Svi smo dužni graditi bolju budućnost"

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji, misu za Domovinu te sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Slavlje vječnih zavjeta u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 4. veljače, u samostanskoj crkvi Kćeri Srca Isusova u Lasinji, svečano misno slavlje tijekom kojeg je vječne zavjete položila s. Marija Ružica od sv. Ivana Škevin, rodom iz Župe sv. Frane u Betini na otoku Murteru.

Obilježena 79. obljetnica stradanja Zrinjana

Već tradicionalno se, od 1996. godine, preostali Zrinjani i njihovi potomci sjećaju se događaja na blagdan Male Gospe 9. te 10. rujna 1943. godine, kada su partizani i četnici u genocidnom pohodu pobili gotovo trećinu Hrvata Zrina, spalili župnu crkvu Našašća Svetoga Križa i cijelo selo. Sve preživjele, komunističke su vlasti raselile, oduzeli im imovinu i zabranili povratak u Zrin.

Svećeničko ređenje Josipa Bulata, Darija Stankovića, Marina Mlađenovića i Kristijana Pezića

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela ark. u Gradacu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Kršten je mali Ivan Fran, peto dijete u obitelji Židak

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je misno slavlje u subotu 16. listopada, u Pastoralnom centru župe sv. Martina u Martinskoj Vesi tijekom kojeg je krstio Ivana Frana, peto dijete u obitelji Tomislava i Kristine Židak, izvijestila je IKA.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja