Budi dio naše mreže

Kad se u obitelji rodi dijete, svi mu požele dobro zdravlje, dug život i da u svijetu ostavi trag dobrote. A Crkva u Hrvatskoj je, nakon nekoliko godina pripreme, 17. svibnja 1997. godine dobila svoj Hrvatski katolički radio. Vodimo vas na kratki izlet u povijest...

/ Hrvoje Josip Bišćan

“Putem Katoličkog radija Crkva želi unositi svjetlo evanđeoske poruke u javno mnijenje. Poslanje je Crkve navještanjem Isusa Krista odgajati ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi.” Tim je riječima zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić, koji se u godinama koje su prethodile ponajviše za nj zalagao, blagoslovio početak rada HKR-a i pustio ga u rad u subotu uoči Nedjelje Pedesetnice te, 1997. godine. U 24 godine svi djelatnici su se trudili – i trudimo i dalje – u svom području dati doprinos onome što su zamislili hrvatski biskupi kada su pokretali Hrvatski katolički radio.

Posjet kardinala Bozanića HKR-u 2005. godine

A onda smo se, u danima naših slavlja, znali i proveseliti. Tako je sedmi rođendan Hrvatski katolički radio proslavio 19. svibnja 2004. svečanim koncertom u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pred više hrvatskih biskupa, tadašnjim nuncijem Lozanom i prijateljima HKR-a iz svih dijelova Hrvatske. Na tom su koncertu nastupili Zagrebački solisti, Miroslav Škoro i skupina Fides. Posebno iznenađenje za sve nazočne bio je povratak novinara i voditelja HKR-a Domagoja Pejića iz Rima. On je, nakon što je propješačio gotovo tisuću kilometara od Zagreba do Vatikana, toga dana prijepodne papi Ivanu Pavlu II. čestitao 84. rođendan te mu predao dar HKR-a i čestitke slušatelja.

Deseti rođendan HKR-a obilježen je gotovo cjelodnevnim koncertiranjem iz Režije 2 u zgradi na Šalati, čemu su se, uz ostale, odazvali Dražen Žanko, Jacques Houdek, Goran Kovačić, sestre Husar, Nonet franjevaca konventualaca te bard hrvatske duhovne glazbe Čedo Antolić sa Željkom Marinović.

U studiju HKR-a 10. rođendan slavimo svirkom uživo

A na neke fotografije iz toga vremena danas gledamo s osmijehom. Velikim osmijehom.

Dva dobro poznata glasa HKR-a Vesna Živko i Tihana Semijalac

Dobri duh HKR-a Domagoj Pejić i Tanja Maleš (tada Popec)

Godine 2008. okupili smo se u vrtu tadašnjega glavnog urednika Ante Mikića i, uz roštilj i žustru nogometnu utakmicu, proveli ugodno poslijepodne.

Znamo se i mi veseliti

Laudato nas, kao mlađi brat, svake godine počasti tortom.

Laudatova torta za HKR

I ove fotografije s jednog od rođendana pokazuje odlično ozračje na HKR-u. Neki su i dalje s nama, neke kolege pamtimo:

Bivši glavni urednik Anto Mikić

Neki su nas, nažalost, trajno napustili…

Neprežaljeni Franjo Horvatek

Pjesme Čede Antolića pjevat će se još dugo, dugo…

Mi smo svoje rođendane slavili i Danima otvorenih vrata.

Rođendan su nam čestitali i redoviti slušatelji

Ne zamjerite, ove godine to ne smijemo, ali sljedeće godine bismo se mogli vidjeti… Nikako ne smijemo zaboraviti naše brojne slušatelje koji nas već godinama daruju kolačima, narančama, rukotvorinama, knjigama…, ne samo za naš rođendan, nego i za Božić i Uskrs, a ponekad i bez očitog razloga.

Petnaesti rođendan radija s nama je slavio i prvi ravnatelj, pok. fra Mirko Mataušić

Početkom srpnja 2018. preselili smo u nove prostore u zgradi HBK na Ksaveru i započeli novo poglavlje našeg djelovanja, vjerujemo, Bogu na slavu i ljudima na korist.

U novim prostorima HKR-a

Prošle godine smo u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji proslavili 23 godine emitiranja Hrvatskog katoličkog radija misom i posebnim programom.

Misa povodom 23. rođendana HKR-a

Svima od srca hvala za ove 24 godine i obećanje da ćemo se i dalje truditi opravdati vaše povjerenje! Zašto? Zato što smo Dobar radio za dobre ljude!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja