Budi dio naše mreže

Caritasova Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu u okviru nedjeljne zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva otvorila je svoja vrata s ciljem senzibiliziranja javnosti za najpotrebnije te je svima zainteresiranima ponuđena mogućnost doniranja novčanih sredstva i to kupnjom domaćeg samostanskog ajvara.

/ at

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca konventualaca, na Svetom Duhu od 1995. djeluje Dom sv. Antuna koji pod svojim krovom osigurava besplatan smještaj za 14 studenata. Uz to svakodnevno, osim nedjelje, pripremaju 300-tinjak obroka za siromašne sugrađane. U nedjelju 27. listopada iznimno su otvorili svoja vrata s ciljem senzibiliziranja javnosti za najpotrebnije.

Na Danu otvorenih vrata građani su mogli posjetiti kuharice koje su u Pučkoj kuhinji od ranoga jutra i vidjeti prostor u kojem se svakodnevno pripremi 300-tinjak obroka za najpotrebnije.

Kako je za Hrvatsku katoličku mrežu rekao fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu, ali i glavni urednik Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskoga i duhovnik Ansambla Kolbe, volonteri koji su već godinu dana uključeni u rad kuhinje pozivali su ljude da pogledaju prostor kuhinje, nudeći svima male pizze koje su kuharice ispekle upravo ovom prigodom.

Fra Vladimir Vidović / Volonterka Pučke kuhinje

“Ovo je već druga godina zaredom da u okviru nedjeljne zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva organiziramo i ovu akciju. Danas svi zainteresirani mogu poslije svete mise doći u prostore Pučke kuhinje od ranih jutarnjih sati te mogu vidjeti kako izgleda sam prostor Pučke kuhinje, posjetiti naše kuharice koje su ovdje od ranoga jutra i vidjeti taj prostor u kojem se svakodnevno pripremi 300-tinjak obroka za osobe u potrebi”, istaknuo je fra Vladimir.

Tijekom Dana otvorenih vrata svi zainteresirani imali su mogućnost kupiti domaći samostanski ajvar i na taj način donirati novčana sredstva za potrebe Pučke kuhinje.

Domaći samostanski ajvar

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja