Budi dio naše mreže

Na spomendan sv. Ignacija Lojolskog u subotu, 31. srpnja, bit će mise tijekom cijelog dana pri bazilici Presvetoga Srca Isusova u Zagrebu. Tako će se mise slaviti u 7, 9 i 12 sati, a središnje slavlje bit će u 19 sati. U Dubrovniku u crkvi sv. Ignacija će slavljene mise u 8 i 10 sati prijepodne i svečana misa u 18 sati koju će predvoditi o. Dariusz Nowak, salvatorijanac, župnik iz Orašca i Zatona.

/ mp

Kako je u tijeku Jubilarna godina sv. Ignacija – 500 godina od obraćenja i 400 godina od proglašenja svetim – moći će se dobiti potpuni oprost o kojemu će isusovci dijeliti brošuru s objašnjenjima i molitvama.

Vjernici mogu dobiti potpuni oprost u crkvama Družbe Isusove za sebe ili za pokojnika, pod uobičajenim uvjetima, tj. da se u prikladno vrijeme ispovijede, pričeste i pomole na nakanu Svetog Oca, te da pobožno i molitveno pohode neku od jubilarnih crkvi.

U Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove oprosna mjesta, tj. jubilarne crkve, bit će: crkva sv. Ignacija u Dubrovniku (Poljana R. Boškovića 6); bazilika Presvetog Srca Isusova u Zagrebu, uključujući dvoranu-kapelu (Palmotićeva 31); crkva Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu (Jordanovac 110); crkva Navještenja BDM u Opatiji (Rakovčeva 24); crkva sv. Petra u Beogradu (Makedonska 23); crkva Presvetog Srca Isusova u Osijeku (Stepinčeva 27); i crkva Presvetog Srca Isusova u Splitu (Manuška poljana 1). Zatraženo je dopuštenje Vrhbosanske nadbiskupije da jubilarna crkva bude i župna crkva sv. Ignacija u Sarajevu na Grbavici (Hercegovačka 1).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja