Budi dio naše mreže

Hrvatski isusovci s Centrom za duhovnost i kulturu Ignacije organiziraju hodočašće “Stopama sv. Ignacija… u Rim” od 6. do 11. svibnja povodom jubilarne Ignacijeve godine.

/ md

Za svetog Ignacija akcija i kontemplacija u duhovnom životu međusobno se prožimaju i isprepliću, piše Centar za kulturu i duhovnost Ignacije. Traženje i nalaženje Boga u svakodnevici, u konkretnom iskustvu, u svim stvarima – temelj je ignacijevske tradicije. Polazeći na hodočašće, hodočasnik ulaže trud i vrijeme, ali se i otvara Božjoj interveniji, čini se osjetljivim za Božju milost i utjehu. Tako i tada se događa susret čovjeka i Boga.

Za vrijeme hodočašća tražit ćemo Boga na mjestima povezanim s Ignacijevim životom i djelovanjem te mjestima značajnim za opću Crkvu: posjetit ćemo La Stortu, Sobe sv. Ignacija, isusovačke crkve Il Gesù i crkvu sv. Ignacija, rimske bazilike, katakombe, prisustvovat ćemo na redovnoj papinoj audijenciji.

Tražiti i pronalaziti Boga… u Rimu

Uoči hodočašća bit će organizirana dva pripremna susreta kako bi se hodočasnici što bolje pripremili, a prisutnost na minimalno dva susreta je obavezna (uživo ili preko Zoom-a). Polazak iz Zagreba je u petak 6. svibnja u 21 sat, a povratak u Zagreb u srijedu 11. svibnja u kasnim noćnim satima. Moguće se putovanju pridružiti i iz Rijeke.

Broj hodočasnika je ograničen mjestima u busu, a rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta. Cijena je 1940 kuna i moguće je platiti u ratama s tim da se prva rata od minimalno 700 kuna treba platiti kao potvrda prijave. U cijenu su uključeni prijevoz, smještaj (3-5 osoba u sobi), hrana (večere i doručci), stručno vodstvo, pripremni susreti, materijali, duhovna pratnja i drugo.

Prijavite se ovdje. Za sva dodatna pitanja i informacije javite se na e-mail: manreza@ignacije.hr

Ne propustite priliku proslaviti jubilarnu Ignacijevu godinu i potražiti Boga na novim mjestima tako da pođete na putovanje u Rim. Ovo hodočašće je prilika za odlučan zaokret prema Bogu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja