Budi dio naše mreže

Deveti nacionalni susret inicijative "40 dana za život – Hrvatska" proteklog je vikenda u Vinkovcima okupio sedamdesetak sudionika iz svih gradova u kojima se održava Inicijativa. Sva tri dana obilježio je radosni susret boraca za život, predavanja, radionice, svete mise i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Sudionici su se i na ovaj način pripremili za nadolazeću jesensku kampanju.

/ hjb

Završnu svetu misu u nedjelju, 30. kolovoza, u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona predslavio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. Na kraju svete mise biskup je cijelu inicijativu “40 dana za život” i udrugu “Hrvatska za Život” posvetio Presvetom Srcu Isusovu. Kroz svoju propovijed i kasniji razgovor sa sudionicima Inicijative, mons. Ćurić dao je podršku borbi za život i gradnji kulture života u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj.

Molitva na početku susreta / foto: Hrvatska za Život

Ove će jeseni kampanja Inicijative biti održana od 23. rujna do 1. studenog na 37 mjesta bdjenja u 35 hrvatskih gradova.

Predsjednik Inicijative Ante Čaljkušić zahvalio je biskupu što se odazvao pozivu članova Inicijative te mu darovao treći broj časopisa “Pohod”, prvog pro-life časopisa u Hrvatskoj koji je pokrenula udruga “Hrvatska za Život” te dokumentarni film “40 dana…” Kroz susret sudionici su se pripremali za novu kampanju, kojoj će tema biti “Iscjeljenje očeva srca”. Kampanju će obilježiti svečane marijanske procesije na početku, a tribine na temu očinstva tijekom kampanje, kraj koje bi trebao biti obilježen podizanjem spomenika nerođenom djetetu.

Posjet grobnici nerođene dječice / foto: Hrvatska za Život

Posebno dirljiv bio je posjet grobnici za nerođenu djecu na vinkovačkom groblju. Prvu takvu grobnicu u Hrvatskoj je 2016. godine podigla udruga Betlehem – Vinkovci. Saznavši da u toj grobnici sada počiva 74-ero dječice, sudionici su zapalili svijeće u sjećanje na svu djecu preminulu zbog spontanih ili namjernih pobačaja te izmolili Bijelu krunicu s nakanom za prestanak namjernih pobačaja u Vinkovcima, u cijeloj Hrvatskoj i svijetu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja