Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ante-caljkusic

Održan 11. nacionalni susret inicijative 40 dana za život: "Sretni smo što se inicijativa širi i ne posustaje!"

"Djelatnici iz bolnica kažu nam da se za vrijeme bdjenja ne rade pobačaji ili se smanje i za 50%. Povećan je broj poroda i u vukovarskoj bolnici. Očigledno je da se u sredinama gdje smo prisutni vidi opipljiva promjena, razlika u odnosu na prijašnje trendove. Mi želimo učiniti promjenu", poručio je Ante Čaljkušić, predsjednik udruge Hrvatska za život u sklopu koje Inicijativa djeluje.

Dođite na promociju slikovnice Ante Čaljkušića: „Sada će roditelji puno lakše djeci približiti odgovornost prema okolišu!”

Autor originalne slikovnice 'Ana i Lana' Ante Čaljkušić, nakon svoje prve autorske hit knjige 'Zvrk u Božjim rukama', odlučio je napisati i prvu slikovnicu, jer, kako kaže, njegova djeca doživljavaju ovu priču kao pravu ekološku pustolovinu. Ekološkom tematikom nastoji dati svoj kršćanski doprinos očuvanju prirode, napominjući kako je odgovornost nas odraslih prije svega biti primjer.

KRIŽNI PUT ZA NEROĐENE: Vjerujemo da će kultura života pobijediti kulturu smrti u hrvatskome narodu

Udruga "Hrvatska za Život" i Inicijativa "40 dana za život" organiziraju križni put za nerođene koji će se održati u petak, 5. ožujka s početkom u 17:30 ispred crkve Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu. Tim je povodom u emisiji Aktualno HKR-a gostovao predsjednik Udruge „Hrvatska za život” i inicijative „40 dana za život” Ante Čaljkušić koji je istaknuo da će se u petak posebno moliti da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura materijalna, emocionalna i duhovna potpora te da u Hrvatskoj jača kultura života.

Podržite "Hrvatsku za Život" i sudjelujte na Večeri dobročinitelja

Udruga "Hrvatska za Život" i inicijativa"40 dana za život" će i ove godine održati tradicionalnu Večer dobročinitelja, ali u drugome obliku, putem interneta. Večer će se održati u petak i subotu, 12. i 13. veljače s početkom u 20 sati putem aplikacije ZOOM.

"ZAGREB MARIJI" Procesija kojom počinje jesenska kampanja za prestanak pobačaja

Udruga "Hrvatska za Život" u 14 gradova organizira procesiju, kao uvod u jesensku kampanju inicijative 40 dana za život. Mi vas pozivamo na procesiju u glavnom gradu Republike Hrvatske - Zagrebu, kao i druge koje će se održati u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku.

VIDEO Poslušajte himnu kampanje "40 dana za život" koja će spašavati dječje živote

"Pjesmom Život je dragocjen grupe RiM uvodimo ljude u veliku pro-life priču koja počinje za desetak dana u 35 gradova. Pjesma je i divna uvertira u marijansku procesiju za život, koja je zapravo početak jesenske inicijative i svjedočanstvo ljudima koji će nas vidjeti na ulici", otkrio je Čaljkušić dodavši kako će se spomenuta procesija održati 22. rujna u Zagrebu na čast Bezgrešnog srca Marijina.

PRO LIFE – U Vinkovcima pripremljena jesenska kampanja "40 dana za život"

Deveti nacionalni susret inicijative "40 dana za život – Hrvatska" proteklog je vikenda u Vinkovcima okupio sedamdesetak sudionika iz svih gradova u kojima se održava Inicijativa. Sva tri dana obilježio je radosni susret boraca za život, predavanja, radionice, svete mise i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Sudionici su se i na ovaj način pripremili za nadolazeću jesensku kampanju.

Čaljkušić u Šibeniku: Grobnica za nerođene osvješćuje nas sve za istinu

"Grobnica za nerođenu djecu je plod inicijative 'Najmanji među nama' koju je pokrenula udruga 'Betlehem-Šibenik'. Već neko vrijeme nastojim posjetiti to mjesto i pomoliti se, ali nisam nalazio vremena do ovog trenutka. Nakon molitve koja je iz mene izmamila mnoge lijepe emocije poželio sam zabilježiti ovaj milosni trenutak", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj molitvene inicijative "40 dana za život" Ante Čaljkušić.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja