Budi dio naše mreže

Svako jutro tijekom došašća na Hrvatskom katoličkom radiju moći ćete od 6 sati pratiti prijenos misa zornica. Uključujemo se u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama i slavimo misu sa zajednicom koja se okuplja u ovoj župi za koju duhovno skrbe oci karmelićani.

/ at
Još prošle, 2018. godine započeli smo s prijenosom zornica nadajući se, kako je naglasio ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina, da će HKR biti „sredstvo koje će potaknuti obitelji za sveti život, otopiti i najhladnija srca te u ljudima dobre volje osvijestiti stvarnost Božića – da to nije nikakva zabava ni bajka već živi susret sa živom, uskrslom osobom Isusom Kristom.“

Posebno misleći na naše vjerne slušatelje na otocima i mjestima gdje nisu u mogućnosti ići na mise zornice, prenosimo obrednosti zornica iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama.

Ljudima to jako puno znači, ponajviše onima koji se nalaze u mjestima koji nemaju zornice.”

“Drago nam je da već neko vrijeme postoji suradnja s HKR-om i da se iz naše župne zajednice redovito odazivaju naši redovnici”, rekao je za HKM župnik župe Remete o. Antonio Mario Čirko.

Naglasio je da je dobio i vrlo pozitivne povratne informacije vezane uz prijenos zornica. “Ljudima to jako puno znači, ponajviše onima koji se nalaze u mjestima koji nemaju zornice. Na otocima primjerice ljudi vole pratiti prijenos zornica. Ljudima je svakako drago da se prenose.”

Kao što je izraženo na mrežnim stranicama Župe Remete, želja o. Čirka je da mrežna stranica bude mjesto, ne samo za informacije, već mjesto susreta, svjedočanstva vjere i mjesto povezanosti. “Multimedijalna dimenzija evangelizacije dosta je prisutna u našoj župi i svetištu Gospe Remetske.”

Župnik naglašava da su vrlo aktivni u iskorištavanju svih mogućnosti koje današnjica pruža jer na taj način možemo svi, bez obzira gdje se nalazili, biti međusobno povezani kao kršćanska vjernička zajednica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja