Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zornice

ZORNICE Prijenos iz zagrebačkih Remeta pratite na HKR-u

Svako jutro tijekom došašća na Hrvatskom katoličkom radiju moći ćete od 6 sati pratiti prijenos misa zornica. Već četvrtu godinu uključujemo se u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama i slavimo misu sa zajednicom koja se okuplja u ovoj župi za koju duhovno skrbe oci karmelićani.

ZORNICE Prijenos iz Remeta pratite na HKR-u, a evo gdje će se još slaviti

I ovog smo došašća pozvani slušati Božju riječ te se tako pripremiti za Isusovo rođenje. Slavlje misa zornica, kao jedan od načina priprave za Gospodinov dolazak, ove će godine biti u nešto drugačijim okolnostima. Unatoč trenutnoj situaciji, pozvani smo biti radosni, strpljivi i postojani u molitvi te djelima ljubavi.

Što je to advent ili došašće za vjernike?

Vrijeme došašća ili adventa je vrijeme iščekivanja Spasitelja. Sveto je to, pobožno i posebno liturgijsko vrijeme kada se na poseban način želimo pripremiti za blagdan pun ljubavi - Božić. Ovo vrijeme adventa često krivo tumačimo, pa već početak adventa počinje s izvanjskim slavljenjem, kao da Božić puno ranije započinje. No, što je to advent ili došašće? Možda bi bilo dobro da promislimo, kao vjernici, da je advent posebno vrijeme i vrijeme pripreme za Božić.

Znate li što počinje u ponedjeljak?

Prvu nedjelja došašća slavimo za dva dana, 1. prosinca. Jedan od obilježja došašća su i jutarnje mise-zornice. Kroz kratku meditaciju Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu poziva vas da se i ovoga došašća odazovete zornicama i da barem jedan dan otkinete od svoga sna i darujete pola sata Gospodinu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja