Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zupa-remete

Ne propustite koncert i duhovno-molitveni susret u zagrebačkim Remetama!

Međunarodno priznati hrvatski tenor iz Dubrovnika Stijepo Gleđ Markos u subotu, 30. travnja, dolazi u remetsko svetište kroz pjesmu i svoje svjedočanstvo prenijeti iskustvo Božjega dodira u svome životu. U 17.45 planirano je klanjanje pred Presvetim, u 18.30 euharistija, a nakon misnog slavlja koncert poznatog tenora.

VIDEO Svečana procesija s likom Gospe Remetske

Nakon euharistijskoga slavlja blagdana Male Gospe na vanjskom oltaru remetskog svetišta, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je i procesiju u kojoj je ulicama remetske župe nošen čudotvorni kip Gospe Remetske. U procesiji je sudjelovalo oko 10.000 vjernika. Procesija je, nakon misnoga slavlja, krenula ulicama župe, a kip su nosile djevojke i mladići u narodnim nošnjama.

Najavljena trodnevnica i proslava Male Gospe u svetištu Majke Božje Remetske

Remetsko svetište koje je u potresu teško oštećeno, biti će krajem rujna ili najkasnije u listopadu 2021. zatvoreno na neodređeno vrijeme radi temeljite i konstruktivne obnove. Radi toga dragi nam lik „Zagovornice Hrvatske - Advocate Croatiae“ pohranjen je 27. kolovoza na sigurno čuvanje. U tom smislu vjernici tijekom obnove crkve neće imati mogućnost za pobožnosti pred Njenim oltarom i likom. Zbog toga će na Malu Gospu, 8. rujna, svečano biti izložena. Središnji događaj bit će euharistijsko slavlje u 18 sati koju će voditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, te nakon toga velik procesija po prvi puta nakon više od 80 godina sa likom Gospe remetske.

VIDEO Lik „Zagovornice Hrvatske - Advocate Croatiae“ pohranjen na sigurno čuvanje

Lik Gospe Remetske „Zagovornice Hrvatske - Advocate Croatiae“ u petak 27. kolovoza skinut je s glavnog oltara te je pohranjen na sigurno jer će se uskoro započeti s obnovom oltara, te krajem rujna ili početkom listopada s konstruktivnom obnovom crkve. Dok se crkva do kraja ne zatvori stavljena je zamjenska slika, tj. fotografija na mjesto Gospe.

Najavljena devetnica i proslava Velike Gospe u zagrebačkim Remetama

U župi Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama bit će održana devetnica u povodu Velike Gospe od 6. do 14. kolovoza. Na sam blagdan Uznesenja BDM 15. kolovoza mise će biti kroz cijeli dan, a središnju misu u 18 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Apostolski nuncij Lingua u Remetama: Imamo jednu mamu na nebu

Apostolski Nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, predslaveći euharistiju u predvečerje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkom svetištu Majke Božje Remetske, poručio je vjernicima kako je Marija bila prva i najbolja Kristova učenica i kako je kršćani trebaju naslijedovati u vrlinama.

Remetski župnik za HKM: Držat ćemo fizički, ali ne i duhovni razmak. Moramo biti povezani i držati se zajedno!

"Znamo da je vrijeme pandemije i da trebamo paziti jedni na druge, ali Gospa zagovara. Bogu hvala na vanjskom prostoru na kojem možemo držati fizički razmak. No, duhovni razmak nikako ne smijemo držati. Moramo biti povezani i držati se zajedno", poručio je župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama i upravitelj svetišta Majke Božje Remetske o. Antonio-Mario Čirko za Hrvatsku katoličku mrežu prvog dana devetnice pred svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja