Budi dio naše mreže

I ove godine vjernici su hodočastili Milosrdnom Isusu na Ovčari. Njih 60-ero prema Svetištu Božjeg milosrđa krenulo je iz 40-ak kilometara udaljenog Slavonskog Broda i tamošnjih 12 gradskih župa, a pridružilo im se i nekoliko članova "Marijanskog zavjeta" iz Zagreba. Pješice su brojni vjernici došli i iz župa Đakovačkog dekanata, kao i iz nekih župa susjedne Požeške biskupije.

/ fe

Svetkovina Božjeg milosrđa svečano je proslavljena na Ovčari kraj Đakova. Duhovni program započeo je u 15 sati molitvom krunice koju je s vjernicima predmolio upravitelj prvog hrvatskog svetišta Božjeg milosrđa i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa vlč. Miro Tomas.

Euharistijsko slavlje predvodio je preč. Ivan Lenić, župnik katedralne župe u Đakovu i dekan Đakovačkog dekanata, uz koncelebraciju vlč. Mire Tomasa.

“Koliko li je zatvorenosti i strahova u nama i među nama i danas?”, zapitao se preč. Lenić tijekom homilije. Promišljajući o daru Uskrsloga koji prvoga dana u tjednu svojim apostolima daje svoga Duha Svetoga, naglasio je:

“Velika blaga, velike milosti dolaze nam po uskrslome Gospodinu. Da, Kristovo je uskrsnuće vrhunski čin božanskoga milosrđa. U njemu je trijumf Božjega Milosrđa; izvor svih životnih nada… Zato Kristovo uskrsnuće uvijek iznova osnažuje našu vjeru, čuva našu nadu i nutarnju radost, makar i u iskustvima žalosti. Nađimo stoga i mi svoje utočište i zaklon u svetkovini Milosrđa, i molimo Milosrdnog Isusa da nam otvara svoje probodeno Srce, da nas pere, čisti i preobražava u svom milosrđu, kako bismo bili novi ljudi, svjedoci uskrsnuća, navjestitelji i posrednici Milosrđa.”

Vjernike je pozvao da zazivaju Božje Milosrđe na svoje bližnje i svoje sunarodnjake, jer smo potrebiti duhovnog ozdravljenja, koje donosi jedino pouzdanje i djelovanje milosrđa Krista raspetoga i uskrsloga u nama.

“To su njegove riječi svetoj Faustini, ponavljane i preko svetog Ivana Pavla II.: ‘U Božjem Milosrđu svijet će naći mir, a čovjek blaženstvo!’ Ponizno molimo da se to ostvaruje, da se svi otvaramo ‘terapiji’ koji nam dolazi po susretu s milosrdnim Isusom!”, kazao je župnik Lenić.

Pjevanjem je misno slavlje animirao zbor župe Ivanovac, a vjernici su imali priliku čuti stihove himne svetišta Bojeg Milosrđa na Ovčari koju su recitirali autori iste, Domagoj i Krešimir Jakumetović, braća blizanci iz Vukovara, koji su kao djeca preživjeli ratne strahote u “Gradu Heroju” i pobjegli pred agresorom kroz “Kukuruzni put”.

Foto: Ivica Vlašić

Foto: Ivica Vlašić

Foto: Ivica Vlašić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja